Skadet linjevogter afbryder Superliga-kamp efter 20 minutter

16x9
Opgøret mellem SønderjyskE og FC Nordsjælland måtte afbrydes midlertidigt efter 20 minutter. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Superliga-opgøret mellem SønderjyskE og FC Nordsjælland måtte afbrydes midlertidigt efter 20 minutter, fordi den ene linjevogter var blevet skadet.

Det er ikke kun spillerne, der kan blive skadet under en fodboldkamp. Det må den ene linjevogter i opgøret mellem SønderjyskE og FC Nordsjælland i Superligaen erkende.

Efter tyve minutters spil måtte kampens hoveddommer, Peter Kjærsgaard, afbryde opgøret midlertidigt, fordi den ene af de to linjevogtere havde pådraget sig en forstrækning.

Derfra måtte der tænkes hurtigt.

Peter Kjærsgaard tog derfor en snak med trænerne for SønderjyskE og FC Nordsjælland, Claus Nørgaard og Kasper Hjulmand. Det resulterede i, at de to hold gik i omklædningsrummene på Sydbank Park i Haderslev, så spillerne ikke skulle lide samme skæbne som linjevogteren, hvis de nåede at blive for kolde.

Efter ti minutters tid i de varme omklædningsrum måtte begge lejre igen indfinde sig i de køligere omgivelser på grønsværen, efter kampens fjerdedommer havde varmet op og derfor var klar til at afløse den fiberskadede linjevogter.

Kampens forløb

Hos FC Nordsjælland manglede den rekonstruerede offensiv bid, og fraværet af den solgte topscorer Emiliano Marcondes var tydeligt. Samtidig var defensiven skrøbelig som i efteråret.

FCN har stadig lukket klart flest mål ind af alle hold i top-6.

Det udnyttede SønderjyskE til igen at vise god styrke efter dødbolde og på høje indlæg.

I FCN-angrebet fik blot 17-årige Mikkel Damsgaard chancen fra start i sin blot anden Superligakamp.

På midten lå 19-årige Emil Damgaard, som havde én registreret superligakamp bag sig og vendte tilbage efter halvandets skadespause, og i forsvaret fik nyindkøbte 21-årige Ulrik Yttergård Jenssen sin Superliga-debut.

De tre gjorde det alle fint nok i første halvleg, hvor Mikkel Damsgaard dog først for alvor trådte ind på scenen, da han i overtiden af halvlegen fremprovokerede et selvmål til 1-0 med et skarpt indlæg. Sønderjyskes Jeppe Simonsen scorede det under pres fra en FCN-spiller.

Forinden var gået en halvleg med et par gode muligheder i hver ende og en tur tilbage i omklædningsrummet for alle spillerne.

I anden halvleg viste SønderjyskE-forsvarsspilleren Kees Luijckx sin farlighed, da han i det 55. minut udlignede til 1-1 efter et kort indkast og efterfølgende indlæg fra nytiltrådte Simon Kroon.

Målet var Kees Luijckx' sjette ligascoring i sæsonen, hvilket gør ham til klubbens topscorer. 

Værdigheden deler han med Christian "Greko" Jakobsen, som scorede 2-1-målet med indersiden i det 64. minut, da Runar Alex Runarsson gik skævt af et indlæg efter en dødbold.

Dermed fik Sønderjyske brudt stimen af nederlag efter to i træk som afslutning på efterårssæsonen og øjner stadig håb for at nå en top-6-placering.