Fodbold

Chelsea-boss hylder dansker efter comeback: - Han er kun 21 år

Med Andreas Christensen tilbage på banen fik Chelsea mandag aften vendt skuden efter to store nederlag i træk.

I kampen mod Bournemouth for to uger siden måtte den danske landsholdsforsvarer Andreas Christensen forlade banen efter bare 28 minutter med en skade.

Efterfølgende lukkede Chelsea tre mål ind og tabte 3-0 til Bournemouth, mens den efterfølgende kamp uden Christensen blev tabt med 4-1 til Watford.

Mandag var Andreas Christensen så tilbage på banen og fik 74 minutter i 3-0-sejren over West Bromwich, og Chelsea-manager Antonio Conto var meget tilfreds med at se danskeren tilbage på banen.

- Vi taler om en spiller, der kun er 21 år. Han viser stor modenhed, ro og fantastisk personlighed. Han har spillet godt fra starten af sæsonen, siger Conte til Chelsea hjemmeside.

- Defensivt er han virkelig god. Han skal forbedre sig med bolden og finde løsninger, når han har den. Han har potentialet til at forbedre det, men vi taler altså om en spiller, der kun er 21. For mig at se har han en stor fremtid.

Inden kampen mod West Bromwich havde Chelsea med Andreas Christensen på banen kun lukket to mål ind i 549 minutter i Premier League.

Netop det - lagt sammen med de to kampe med syv inkasserede mål - var også et tema for manageren op til kampen mod West Bromwich, hvor Andreas Christensens deltagelse stadig var usikker.

- Det er fint at kigge på statistikken, men vi skal kigge på dem på den rigtige måde. Christensen spiller en fantastisk sæson. Jeg ved ikke, hvad der er sket i de sidste to kampe, men det er sket, hvor han ikke spillede, og tidligere lukkede vi ikke mål ind, sagde Conte til klubbens hjemmeside.

Blandede karakterer i engelske medier

Chelsea holdt nullet mod West Bromwich, og flere engelske medier roser Andreas Christensen for indsatsen, hvor han kun var i alvorlige problemer en enkelt gang i en duel med angriberen Salomón Rondón.

- Bortset fra et nervøst øjeblik mod Rondón brillerede han i sit comeback. Danskeren var fornuftig defensivt og rolig i boldbesiddelse, selv under pres, skriver West London Sports, der giver karakteren 8 ud af 10.

Football.london giver ham også 8 ud af 10.

- Antonio Conto må være yderst tilfreds med at have den unge dansker tilbage, og han gjorde det det fint i dueller med Rondón i første halvleg, samtidig med at han var rolig på bolden. Blev skiftet ud efter 74 minutter for at blive sparet og spillede en rigtig, rigtig god kamp, skriver mediet.

Daily Mirror giver ham karakteren 7 ud af 10 for at være "elegant og sikker undtaget duellen med Rondón", mens Express vurderede Andreas Christensens indsats til et 6-tal, hvor der blev lagt større vægt på den duel med Rondón, som gav udeholdet en stor chance.

Chelsea ligger på fjerdepladsen i Premier League med 53 point efter 27 kampe. Klubben er i hård duel med Manchester United (56 point), Liverpool (54) og Tottenham (52) om at undgå femtepladsen, der ikke nødvendigvis giver adgang til Champions League i næste sæson.

Manchester City fører suverænt Premier League med 72 point.