Tidligere Superliga-bomber skifter til Vejle

16x9
Peter Utaka har fortid i OB. Foto: CLAUS FISKER / Scanpix Denmark

Peter Utaka har indgået en kontrakt med 1. divisionsholdet Vejle Boldklub.

Den tidligere OB-angriber Peter Utaka har skrevet kontrakt med 1. divisionsklubben Vejle Boldklub. Det har klubben offentliggjort på sin Facebook-side.

Den nu 34-årige nigerianer, der scorede mål på samlebånd for OB fra august 2008 til januar 2012, kommer til Vejle på en fri transfer. Han var senest på kontrakt med japanske Sanfrecce Hiroshima.

Den danske 1. divisionsklub og Peter Utaka har kunnet se hinanden ad i den seneste uges tid, hvor Utaka har træner med Vejle-spillerne på deres træningslejr i Tyrkiet.

Efter det har de to parter nu underskrevet en kontrakt, der løber frem til sommeren 2018.

- Der er i virkeligheden ikke så meget at sige, når man taler om en klassespiller som Peter Utaka. Han er kendt som en målscorer og forventer mål af sig selv. Samtidig med den rutine Peter Utaka har opnået gennem karrieren, kan han også byde ind med andre kvaliteter, siger Vejle-træner Adolfo Sormani og fortsætter:

- Nu skal holdet gør ham god, og han skal gøre holdet godt. Vi går et forår i møde, hvor konkurrencen er skærpet, og en trup med den rette konkurrencesituation skaber et endnu stærkere miljø til hver træning.

1. division er endnu ikke startet efter vinterpausen, men når det sker i den første weekend af marts, skal Vejle forsøge at fastholde deres førsteplads, som giver direkte oprykning til Superligaen.

Den mission vil Peter Utaka være med til at fuldføre.

- Jeg ved, at Vejle Boldklub har et meget talentfuldt hold, og der er stor kvalitet i truppen. Det har jeg ved selvsyn konstateret under træningerne i den sidste uge. Klubbens ejere kender jeg, og derfor ved jeg også, at klubbens ambitionsniveau er højt. Både for den kommende halvsæson og for fremtiden generelt. Jeg har en ambition for de næste fem måneder i den røde trøje, og det er sammen med holdkammeraterne at fuldføre den vigtige mission i foråret. VB skal tilbage i den bedste fodboldrække i Danmark, hvor klubben hører til, siger Peter Utaka.

I dansk fodbold har den 34-årige angriber spillet 139 kampe for OB, hvor han har lavet 69 mål og 27 målgivende afleveringer.