Fodbold

Napoli sendt ud af Europa League af RB Leipzig

Yussuf Poulsen fik næsten fuld spilletid, da RB Leipzig trods 0-2-nederlag sendte Napoli ud af Europa League.

Napoli bejler til det italienske fodboldmesterskab, men klubbens europæiske sæson har været en sløj omgang.

Først måtte italienerne skuffende nøjes med en tredjeplads i Champions League-gruppespillet efter Manchester City og Shakhtar Donetsk, og torsdag røg holdet så ud af den første knockoutrunde i Europa League.

Napolis exit blev en realitet, selv om holdet vandt returkampen ude mod RB Leipzig med 2-0. 

Italienerne havde dog tabt 1-3 på hjemmebane i den første kamp, og tyskerne avancerer derfor på grund af reglen om flest scorede udebanemål.

Det nåede dog at blive spændende i slutminutterne efter Lorenzo Insignes 2-0-scoring, men et tredje Napoli-mål udeblev.

Da dommeren fløjtede kampen af til tysk forløsning, var den danske landsholdsspiller Yussuf Poulsen akkurat blevet skiftet ud.

I vanlig stil havde danskeren leveret et stort arbejdsraseri, men offensivt var han ikke specielt farlig.

Selv om Napoli havde et dårligt udgangspunkt, spillede Maurizio Sarris mandskab sin chance. Trænerne havde således ikke sparet sine stjerner for en tur til Tyskland, og spillerne kom ud i vanlig opportunistisk stil.

Italienerne misbrugte flere gode muligheder og ramte også stolpen, før polakken Piotr Zielinski bragte Napoli foran i det 33. minut på en ripost.

2-0-scoringen kom først i det 86. minut.

I modsætning til Napoli er ligarivalen Lazio videre til ottendedelsfinalerne. 

På hjemmebanen i Rom lykkedes det Lazio at vende 0-1 fra den første kamp mod Steaua Bukarest til en samlet 5-2-sejr efter 5-1 torsdag aften. Ciro Immobile scorede hattrick i storsejren.

Der var også russisk succes i torsdagens kampe. Først sendte Lokomotiv Moskva franske Nice ud af turneringen. Det skete med en 1-0-sejr på hjemmebane og dermed en samlet 4-2-sejr.

Siden fulgte Zenit trop ved at ekspedere Celtic ud af turneringen, da 0-1 fra den første kamp blev vendt til en samlet 3-1-sejr.