Fodbold

Stor transferændring på vej i engelsk fodbold

Til sommer lukker transfervinduet for de bedste engelske klubber allerede 9. august.

De 92 fodboldklubber i Englands fire bedste rækker får til sommer noget kortere tid til at købe nye spillere.

Klubberne har således vedtaget, at transfervinduet skal lukke tættere på sæsonstart, så det ikke er et forstyrrende element, når sæsonen er gået i gang. Det skriver BBC.

Ændringen betyder, at sommerens transfervindue lukker torsdag 9. august klokken 17 engelsk tid. De første ligakampe i England spilles lørdag 4. august. Tidligere smækkede transfervinduet først i ved udgangen af august.

- Efter at have diskuteret mulighederne i de sidste par måneder er jeg glad for, at forslaget er vedtaget og gælder allerede fra næste sæson.

- Ændringen vil sikre klubber og ledere større stabilitet, siger Shaun Harvey, der er direktør for EFL, der er divisionsforeningen for de fire bedste fodboldrækker.

Det er dog også vedtaget, at klubber i helt særlige tilfælde kan føje spillere til truppen frem til udgangen af august.

I kølvandet på ofte hektiske sommertransfervinduer har flere managere de seneste år kommet med en kritik af, at der kan handles spillere, når sæsonen er i fuld gang.

Det kortere transfervindue betyder dog også, at enkelte klubber skal have deres trup på plads, inden det er afgjort, om klubberne skal deltage i Champions League eller Europa League - eller bliver slået helt ud i kvalifikationen.