Fodbold

Atlético Madrid sælger offensive spillere til Kina

Yannick Carrasco (billedet) og Nico Gaitán skal fremover spille i Dalian Yifang. OSCAR DEL POZO / Ritzau Scanpix

Klubbens målscorer fra Champions League-finalen i 2016 skifter fra spansk til kinesisk fodbold.

Atlético Madrid siger farvel til to spillere med samlet 173 kampe for klubben.

De to offensive spillere Yannick Carrasco og Nico Gaitán skifter med øjeblikkelig virkning til kinesisk fodbold. Begge spillere er blevet solgt til klubben Dalian Yifang.

Det oplyser Atlético Madrid på sin hjemmeside.

Den 24-årige belgier Carrasco har fået over dobbelt så mange kampe i klubben (129) sammenlignet med Gaitán (49). Det er også ham, som har haft den mest succesfulde tid i klubben af de to spillere.

Højdepunktet kom i Champions League-finalen i 2016, da Carrasco udlignede til 1-1 mod naboklubben Real Madrid. Scoringen betød, at kampen skulle ud i straffesparkskonkurrence, som Real Madrid vandt.

I denne sæson er det blevet til spilletid i 17 ud af 25 mulige ligakampe med tre mål og fire assists til følge. Han var desuden med i den første af opgørene mod FC København i Europa League, hvor han lavede en assist.

30-årige Nico Gaitan, der kommer fra Argentina, har hverken scoret mål eller lavet assist i sine seks ligakampe i denne sæson. I sin halvanden sæson i klubben er det blevet til samlet fire mål og fem assists i alle turneringer.

Begge spillere har i størstedelen af tiden i klubben været benyttet på venstrekanten.

Yannick Carrasco kom til klubben i juli 2015, mens Nico Gaitán blev hentet til Atlético Madrid et år senere.