Fodbold

Hareide har næsten lagt sig fast på VM-truppen

Christian Eriksen er selvskrevet i VM-truppen, hvis han ikke er skadet. De fleste af Eriksens holdkammerater kan også forvente at komme med til VM. Scanpix Denmark

Åge Hareide vil ved VM i Rusland primært satse på de spillere, der var med til at sikre kvalifikationen.

Landstræner Åge Hareide har i store træk udset sig de spillere, der til sommer skal repræsentere Danmark ved VM i Rusland.

Han har primært i sinde at satse på de spillere, der i 2017 sendte Danmark til slutrunden.

Det fortæller nordmanden i et stort interview i BT.

- Jeg lægger mest vægt på, at spillerne har været med til at sikre VM-kvalifikationen. Hvis ikke en spiller har et stort formdyk, hvilket sker sjældent, eller en skade, så er det kontinuiteten, der er vigtig for mig.

- Spillerne kender landsholdet, hinanden og har det godt sammen på og uden for banen. Det er meget vigtigt, siger Åge Hareide.

Han så en række nye spillere an på ligalandsholdets tur tidligere på året, men de nye ansigter skal vise noget ekstraordinært, hvis de skal komme i betragtning frem for spillere, der allerede har bevist deres værd i 2017.

- Man skal være bedre end dem, der allerede er der, og gerne kunne byde på noget ekstra. 

- Vi har godt styr på spillerne rundt omkring. Det vil altid være en diskussion, om en spiller passer ind på landsholdet eller ej, men vi havde et specielt 2017 med en bestemt gruppe spillere, og det fungerede godt, siger Hareide.

Danmark er en del af gruppe D ved VM. Her skal holdet op mod Peru (16. juni), Australien (21. juni) og Frankrig (26. juni).

De to bedste hold fra gruppen avancerer til ottendedelsfinalerne.