Fodbold

Nu starter jagten på årets højdepunkt: - Vil være kæmpe stort

Mike Jensen fik landsholdsdebut tilbage i 2010 i en venskabskamp mod Tyskland. Henning Bagger / Scanpix Denmark

De store europæiske ligaer har længe været i gang. Men det er først nu, Mike Jensen for alvor kan spille sig tættere på slutrunden i Rusland.

Den landsholdsaktuelle fodboldspiller Mike Jensen er sammen med Rosenborg i fuld gang med de sidste forberedelser til den kommende sæson. En sæson, der udover klubfodbold også byder på VM i Rusland, som Rosenborg-anføreren vil gøre sit for at komme med til.

- Det vil selvfølgelig være kæmpe stort. Er der et tidspunkt, jeg skal være hundrede procent i form, så er det dette halvår. Jeg har fokus på at gøre ting hundrede procent i år, siger han til norske VG.

I 2016 blev midtbanegeneralen kåret til årets midtbanespiller og årets spiller i den bedste norske liga. Og han vandt sidste sæson sit tredje mesterskab i træk med Rosenborg, der tilbage i marts også hentede Nicklas Bendtner til klubben.

Den bedrift havde den danske landstræner, Åge Hareide, noteret sig, og han havde Mike Jensen med i truppen til Danmarks afgørende kampe i kvalifikationen til VM. Her var han dog kun på banen i 4-0-sejren mod Polen.

Kritik preller af

Fodboldeksperten Morten Bisgaard har tidligere udtalt til VG om danskerens landsholdschancer, at den 30-årige midtbanespiller vil lidt for meget, når han spiller fodbold, og at han lidt for ofte mister sin position. Men de udtalelser virker dog ikke til at påvirke den tidligere Brøndby-spiller:

- Det må stå for Bisgaards egen regning Jeg ved slet ikke, hvor han har de tanker fra. Det kan jeg ikke forholde mig til. Jeg har min måde at spille fodbold på. Den måde passer i Rosenborg og tydeligvis også i måden Åge (Hareide, red.) spiller på. Ellers havde jeg nok ikke været med, siger han til VG.

Men udtagelsen til de afgørende kampe betyder dog langtfra, at Mike Jensen er sikker på en billet til Rusland. Der er nemlig spillere på den position som blandt andre Pierre Emile Højbjerg, Daniel Wass, Thomas Delaney, William Kvist og Lasse Schöne, der alle har været inde omkring landsholdet.

- Der er en helt utrolig konkurrence på den centrale midtbane, så vi får se, når vi kommer dertil, fortæller Mike Jensen om chancerne for en plads i truppen til VM i Rusland.

De forsvarende norske mestre spiller deres første kamp i Eliteserien d. 11. marts mod Sarpsborg, der udover nyerhvervelsen Ronnie Schwarz har tre andre danskere i truppen.