Fodbold

Rusland kalder britisk ministers VM-udtalelser for vilde

En talskvinde for det russiske udenrigsministerium kalder Boris Johnsons udtalelser for vilde.

Når sommerens VM-slutrunde sparkes i gang kan det i yderste konsekvens blive uden delegerede fra en af verdens største fodboldnationer.

Den britiske udenrigsminister, Boris Johnson, meddeler, at officielle britiske repræsentanter overvejer at blive væk fra slutrunden i Rusland.

Det sker, efter to personer tirsdag blev fundet livløse på en bænk i den sydengelske by Salisbury. Det drejer sig om den tidligere russiske spion Sergej Skripal, der har arbejdet for briterne, og hans 33-årige datter.

Kvinden, der fandt dem, Freya Church, troede ifølge BBC, at personerne var påvirkede af stoffer.

"Vilde" udtalelser

Da Skripal har vendt sit russiske hjemland ryggen, frygtes det, at det er Rusland, som står bag hændelsen. Hvis det er rigtigt, mener Johnson, at landsholdet ikke har nogen anden mulighed.

- Vi ved ikke præcis, hvad der er sket i Salisbury, men hvis det er så slemt, som det ser ud til, er det endnu en forbrydelse af mange, som leder os til Ruslands dørtrin.

- Jeg mener, det er svært at se, hvordan officielle britiske repræsentanter (ikke holdet, red.) kan deltage ved VM på normal vis, sagde Johnson til parlamentet.

Han understregede desuden i sin tale i parlamentet, at sådan en aktion på britisk grund ikke vil gå ubemærket eller ustraffet hen.

Maria Sakharova er talskvinde for det russiske udenrigsministerium, og hun kalder udtalelserne fra Boris Johnson for "vilde". Det skriver Reuters.

Var dobbeltagent i 10 år

Skripal var en russisk militærofficer, som var dobbeltagent for den engelske efterretningstjeneste MI6. Ifølge den engelske avis The Independent var Skripals motiver for at rapportere til briterne overvejende finansielle.

Af dem blev han betalt mere end 54.000 pund i ugen - cirka 451.000 kroner - for at rapportere til MI6.

I sine 10 år som dobbeltagent nåede han blandt andet at videregive navne, adresser og kodenavne på agenter fra sit hjemland. I 2006 blev han af russerne idømt en 13 år lang fængselsstraf.

Fire år senere kom han til England som en del af en større byttehandel mellem agenter på tværs af landegrænser.

Sergej Skripal og datteren er nu indlagt på hospitalets intensivafdeling i kritisk tilstand. Det lokale politi er i gang med at efterforske, hvad der er sket med dem.