Fodbold

FCK budgetterer med europæisk gruppespil i 2018

FC Københavns manager Ståle Solbakken. Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

FC København skal ende i et europæisk gruppespil i næste sæson, lyder forventningerne i selskabets regnskab.

Parken Sport & Entertainment, selskabet bag fodboldklubben FC København, forventer i 2018 at deltage i et europæisk gruppespil.

Det oplyser selskabet i årsregnskabet for 2017, som endte med et overskud på 61,5 millioner kroner.

Det er næsten en halvering af overskuddet fra året før, hvor FCK var med i Champions League-gruppespillet.

I efteråret 2017 var FCK med i gruppespillet i Europa League, hvilket ikke genererer nær så mange indtægter.

Trods en øjeblikkelig fjerdeplads i Superligaen, hvor der ikke er garanti for europæisk fodbold i næste sæson, går klubben efter at komme i Europa League efter sommerferien.

- Vi ser frem til et spændende og udfordrende 2018, hvor vi i Parken Sport og Entertainment vil gøre vores bedste for at udvikle koncernen. 

- Nogle af de væsentligste fokusområder vil være at kvalificere FC København til Europa League, udvikle nye Lalandia-centre samt fortsætte genopretningen af Fitness.dk, siger bestyrelsesformand Bo Rygaard.

Trods en halvering af overskuddet er han tilfreds med udviklingen i selskabet.

- Samlet set var 2017 et meget tilfredsstillende år for Parken Sport & Entertainment, hvor vi indfriede mange af de forventninger, vi havde til året. 

- Ser vi på de forskellige segmenter i koncernen, så klarede FCK sig historisk flot sportsligt både ved at genvinde The Double og med gode internationale resultater. 

- Trods de udfordringer holdet mødte i efteråret, står året tilbage som et af de bedste i klubbens historie, lyder det fra formanden.

I denne sæson er det gået mindre godt, og FCK skal kæmpe hårdt for en plads i Europa Leagues gruppespil.

Mange af spillerne og FCK-træner Ståle Solbakken har gentagne gange ytret, at holdet skal indhente FC Nordsjælland på ligaens tredjeplads.

Nummer tre i ligaen skal møde vinderen af nedrykningsspillet, der udgøres af de otte lavest placerede hold efter grundspillet, i en kamp om adgang til Europa League-kvalifikationen.

Brøndby og FC Midtjylland er tophold i ligaen med 57 point. FC Nordsjælland har 50 point som nummer tre. 

FCK, der mandag aften får besøg af bundholdet FC Helsingør i den næstsidste kamp i grundspillet, er lige nu 12 point efter FCN.