Fodbold

Toft: - Det er Superligaens måske største skandalesag

KOMMENTAR: Vi er vidner til noget ganske usædvanligt og uhørt i dansk fodbold.

Superligaen har fået sin måske største skandalesag.

Skabt på en baggrund af inkompetent servering og manglende ræsonnement i forbindelse med den såkaldte strukturændring. Det er ikke kun bakspejlet, der har været fortæller - muligheden har ligget åben ganske længe: der var en reel fare for, at det kunne betale sig at tabe i sidste ende.

Om det er sket, kan der kun gisnes om i tilfældet SønderjyskE. Jeg er nødt til at være af den opfattelse, at de gæve sønderjyder har rent mel i posen. Men alene det, at der kunne spekuleres i at tabe, er nok til at kalde hele dette makværk for en skandale. Og det falder alt sammen tilbage på mændene bag den nye Superliga-struktur, der ånder ud efter denne sæson.

Selvfølgelig skal man blive klogere, når tingene er udført.

Derfor gav Divisionsforeningen nyskabelsen to år, men de - eller det hollandske revisionsfirma købt til opgaven - burde have gennemskuet det scenarie, der på mange måder lå lige for - at spekulationen i at tabe med vilje var inden for tankesættet, når der skulle tales om nedrykningsspil. Vi snakker point og penge.

Nå, men nu er SønderjyskE altså i et foreløbigt fedtefad, hvor det bliver hamrende svært for Fodboldens Disciplinærinstans at bevise noget - selv med tweets, interviews og tv-seening, der har skabt en vis tvivl. Der skal meget, meget stærke indicier til at knalde SønderjyskE.

Svært at konkludere noget

Godt nok var et par tweets lige efter nederlaget til FC Midtjylland uheldige og kryptiske, godt nok var et spillerinterview fødekæde til nye spekulationer, og godt nok var afslutningen mod FC Midtjylland til diskussion. Men den bliver svær at konkludere på for både disciplinærinstansen og DIFs matchfixingnævn.

Lidt interessant i øvrigt, om det er disciplinærinstansen, der på eget initiativ har taget sagen op, eller de har fået en konkret henvendelse. Dette udvalg har for det meste arbejdet med sager omkring tilskueradfærd.

Selvfølgelig skal SønderjyskE nu forholde sig til den sag, der er sat i søen.

Men spekulationerne har været så markante, at SønderjyskE og Superligaen er blevet ramt. Trænere på stribe har talt med store bogstaver trods forbud mod at sige noget, spillere har undret sig, og det danske fodboldfolk var søndagsmåbende.

Vi er vidner til noget ganske usædvanligt og uhørt i dansk fodbold - at der er en mistanke. Den burde have været elimineret fra begyndelsen.

Fodbold er ikke for tabere - med vilje.