Fodbold

Droppede vigtig kamp for at redde et liv: - Var meget emotionelt for mig

Fodboldspilleren Lennart Thy har doneret blod til en leukæmipatient. Nu udtaler han sig for første gang efter doneringen.

Den tyske fodboldspiller Lennart Thy lavede i sidste uge noget, der havde intet med fodbold at gøre. Han forsøgte nemlig at redde en leukæmipatient.

Som 19-årig donerede den nu 26-årige VVV Venlo-angriber noget DNA til et medicinsk register. Da det medicinske register syv år senere fandt et match mellem Thy og leukæmipatienten, blev han kaldt ind for at donere blod, som læger nu skal bruge til at udvikle stamceller, der på sigt kan være med til at kurere patienten.

Lennart Thy har nu for første gang siden bloddonationen sat ord på, hvordan han har det med hele situationen.

- Jeg kan godt lide, at folk sætter pris på det. Det var meget emotionelt for mig, da jeg hørte og så, at mange fans støttede mig. Men det, der især betyder noget for mig er, at der er kommet tusindvis nye bloddonorer, siger Lennart Thy til mediet sportnieuws.nl.

Nogle af de nye donorer skal findes i Lennart Thys klub, VVV Venlo.

Angriberens handlinger har inspireret klubben således, at holdets træner har fortalt, at alle stabsmedlemmer i klubben under 50 år har meldt sig som donorer.

Missede kamp – men blev kåret til kampens spiller

Mens Lennart Thy donerede blod, missede han samtidig en uges træning og en vigtig kamp i Æresdivisionen mod topholdet PSV.

At Thys træner gav ham mulighed for det, takker han ham for.

- Jeg vil gerne takke VVV Venlo og min træner for at gøre det muligt. Selvfølgelig var det en vigtig kamp mod PSV, men muligheden for at redde et liv er noget helt anderledes. Selvfølgelig er jeg stolt, men for mig er det et logisk valg, når man kan redde et liv, siger Lennart Thy.

Selvom angriberen ikke spillede i kampen mod PSV, som hans hold tabte med 3-0, blev han alligevel en del af kampen.

PSV valgte nemlig, ifølge mediet Goal, at kåre Lennart Thy til kampens spiller.

Lennart Thy ved endnu ikke, om hans donering har hjulpet patienten. Det er først efter nogle måneder, at det kan fastlægges, om donationen har virket.