Fodbold

Vodka i Rusland, Eriksen? - Hvis vi stadig er med 15. juli...

En dansk fodboldfan gik viralt, da Danmark kvalificerede sig til VM. Nu reagerer spillerne selv på klippet og løfter sløret for planerne i Rusland.

(Se landsholdets sjove reaktioner på klippet i videoen over artiklen)

"Vi skal ha' vodka i Ruuusland. VODKA I RUSLAND!"

Den danske rooligan Claus Steffensen lagde tilbage i november stemningen og planerne for VM-slutrunden i Rusland, da han efter 4-1-sejren over Irland blev interviewet af TV 2. Et klip, der siden er blevet afspillet flere millioner gange.

I anledningen af landsholdets første VM-samling frem mod sommerens slutrunde tog TV 2 SPORT derfor temperaturen på landsholdsspillerne med udgangspunkt i det gyldne klip fra de sene aftentimer i Dublin.

Reaktionerne talte for sig selv: Det var uden tvivl et klip, der også var set af landsholdets stjerner, og som straks bragte smilet frem på læberne.

- Det er klasse. Vi har grint meget af det klip, indledte Nicklas Bendtner, mens Christian Eriksen ikke var sen til at give et løfte, hvis Danmark mod alle odds står i VM-finalen den 15. juli i Moskva.

- Vi skal ned og spille lidt fodbold, og så må fansene drikke vodkaen, men hvis vi stadig er der den 15. juli, så tror jeg, at jeg skal smage på vodkaen, sagde fynboen med et smil.

Sådan reagerede spillere og trænere på 'vodka i Rusland'-klippet

Nicklas Bendtner: - Jeg synes, det er klasse. Vi har grint meget af det her klip, for vi så det næsten lige med det samme. Vi har også lavet lidt sjovt med, at han laver den der (spærrer øjnene op, red.) og trækker sig tilbage. Vi er mange på holdet, der ser mange af de her klip og griner af det i vores fritid.

Christian Eriksen: - Jeg synes, det er meget sjovt. Jeg ved ikke, om det kun er vodka i Rusland. Vi skal ned og spille lidt fodbold, og så må fansene drikke vodkaen. Hvis vi stadig er der den 15. juli, så tror jeg, at jeg skal smage på vodkaen, men ikke før i hvert fald.

Mathias 'Zanka' Jørgensen: - Det er den danske rooligan. Selvom vi som danskerne kan være en lille smule højtråbende og lidt for meget, så bliver vi altid lige hevet tilbage til, at vi jo egentlig er helt ordentlige. Men så husker man lige tilbage på: "Hey, man er lidt fuld, og man må godt, når det handler om fodbold". Det er et rigtig godt repræsentativt klip for, hvordan danske fodboldfans er.

Skal du have vodka i Rusland?

- Så skal vi virkelig have noget succes, men mon ikke det bliver til et enkelt glas eller to, når vi går videre fra gruppen. Vi må jo tage det hele med.

En fodboldfan var vildt begejstret, da Danmark vandt 5-1 over Irland.

Jon Dahl Tomasson (assistenttræner): - Jeg har set det før, og han er på toppen. Det giver et smil på læberne, og det er dejligt. At fodbold kan gøre sådan noget, folk er jo glade. Det er det, drengene har leveret, og vi er kommet med til en slutrunde. Dét der, det er sjovt.

Åge Hareide (landstræner): - Det er fantastisk. Det er jo det, der er så fascinerende, at fansene bliver så sindssygt glade. Vi var jo også selv glade, og det var helt fantastisk med alle de fans, der rejste med. Jeg håber, de havde en kanon oplevelse. Det er altid sjovt at vinde sammen.

Får spillerne lov at smage på vodkaen?

- Vi må først se, hvor langt vi når til VM, og så bliver det bestemt ud fra det.

Danmark indleder sit VM den 16. juni mod Peru, mens de møder Australien den 21. juni og slutter gruppespillet mod Frankrig den 26. juni.

Du kan følge sommerens VM på TV 2, TV 2 SPORT og TV 2 Play