FIFA VM 2018

Stjernemålmænd kritiserer 'underlig' VM-bold

Under tre måneder før starten på VM i Rusland har nogle af verdens bedste målmænd været ude og kritisere den bold, der skal bruges til slutrunden.

Traditionen tro har Adidas lavet en ny bold til det forestående VM i Rusland - og traditionen tro er bolden blevet et samtaleemne.

Telstar 18, som bolden hedder, blev benyttet for første gang i november sidste år, og i torsdags var den igen i brug, da Spanien og Tyskland spillede 1-1 i en testkamp i Düsseldorf. 

Jeg vil vædde med, at du kommer til at se mindst 35 langskudsmål

Pepe Reina

Men reaktionerne på den nye bold har ikke udelukkende været positive. 

- Målmændene kommer til at få mange problemer med den bold. Den er virkelig underlig, og den kunne have været meget bedre, siger Spaniens førstemålmand, David De Gea, til det spanske medie AS

Og Manchester United-keeperen står ikke alene med kritikken. Han har sammen med landsmanden Pepe Reina og Marc Andre Ter Stegen formuleret en kritik af bolden, der ikke lever op til deres forventninger. 

- Den laver underlige ting, flyvebanen er uforudsigelig og der er plads til forbedringer, skriver de tre stjernemålmænd i deres fælles kritik. 

Telstar 18-bolden er lavet med inspiration fra den ikoniske Telstar-bold, der blev brugt til VM i 1970 og 1974 i henholdsvis Mexico og Vesttyskland. 

Under fredagens kamp på Esprit Arena i Düsseldorf scorede hjemmeholdets Thomas Müller et flot langskudsmål, og ifølge Napoli-målmanden Pepe Reina, så kommer vi til at se en del lignende mål under sommerens slutrunde. 

- Jeg vil vædde med, at du kommer til at se mindst 35 langskudsmål, fordi den er umulig at arbejde med. Og så er den dækket med plastikfilm, der gør den svær at holde på, siger Pepe Reina til AS. 

Det er ikke første gang, at målmænd kritiserer en bold til VM. Før slutrunden i 2010 i Sydafrika var spaniernes mangeårige førstemålmand Iker Casillas ude og sige, at Jabulani-bolden var katastrofal og skuffende, mens Brasiliens Julio César mente, at bolden mindede om noget, man kunne købe i et supermarked. 

VM i Rusland begynder den 15. juni og slutter en måned senere med finalen i Moskva. Turneringen bliver vist på TV 2.