Fodbold

Du stemmer: Hvilke spillere skal med til VM?

Hvem skal med Danmark til VM? I TV 2s VM-barometer kan du være med til at udpege de 23 danske spillere ved at powerranke dem herunder.

I alt har 45 spillere været inde omkring Åge Hareides danske landshold siden marts 2016, men der er kun plads til 23 spillere i den endelige trup til sommerens VM i Rusland.

I løbet af foråret vil TV 2 SPORT med din hjælp finde frem til de spillere, der ifølge tv2.dk's brugere skal repræsentere Danmark ved slutrunden. Deadline er den 4. juni, hvor Dansk Boldspil-Union (DBU) senest skal have indsendt den danske VM-trup til det internationale fodboldforbund (FIFA).

De 45 spillere er delt op i fire kategorier: Målmænd, forsvarsspillere, midtbanespillere og angribere. Det er så op til dig at give den enkelte spiller enten en pil op, hvis du mener, at spilleren skal med til VM, eller en pil ned, hvis du mener, at spilleren ikke skal med til VM.

Afstemningen er åben indtil den 4. juni. TV 2 SPORT udtager herefter tv2.dk's brugeres danske VM-trup.

Åge Hareide har i sin tid som landstræner for Danmark udtaget seks målmænd. Det er derfor de seks, der skal powerrankes. Det kan ikke udelukkes, at et eller flere nye navne kan komme i spil til VM i tilfælde af skader, gode/mindre gode præstationer eller andet.

Hvilke målmænd skal med til VM?

  15 forsvarsspillere er blevet udtaget til det danske landshold i Åge Hareides regeringstid. Det er derfor de 15, der skal powerrankes. Det kan ikke udelukkes, at et eller flere nye navne kan komme i spil til VM i tilfælde af skader, gode/mindre gode præstationer eller andet.

  Hvilke forsvarsspillere skal med til VM?

   Foruden Christian Eriksen har Åge Hareide set 11 midtbanespillere på træningsbanen i Helsingør. Det er derfor de 12, der skal powerrankes. Det kan ikke udelukkes, at et eller flere nye navne kan komme i spil til VM i tilfælde af skader, gode/mindre gode præstationer eller andet.

   Hvilke midtbanespillere skal med til VM?

    Siden marts 2016 har 12 angribere modtaget et opkald fra Åge Hareide. Det er derfor de 12, der skal powerrankes. Det kan ikke udelukkes, at et eller flere nye navne kan komme i spil til VM i tilfælde af skader, gode/mindre gode præstationer eller andet.

    Hvilke angribere skal med til VM?

     Tre testkampe inden VM-udtagelse

     Åge Hareide har tre testkampe til at lægge sig fast på sin endelige VM-trup. Den første mod Panama blev vundet med 1-0, og tirsdag er Chile modstanderen i Aalborg. Den 2. juni venter Sverige i Stockholm.

     VM-testkampen mod Mexico den 9. juni ligger efter FIFA's deadline for udtagelse af VM-trupper. Den 11. juni rejser den danske VM-trup mod Anapa ved Sortehavet, hvor den vil have fast base under slutrunden.

     Danmarks foreløbige program

     • 27. marts: Danmark vs. Chile, Aalborg
     • 14. maj: Åge Hareide udtager sin VM-bruttotrup
     • 23.-25. maj: De første spillere samles i Helsingør
     • 28. maj-9. juni: VM-lejr i Helsingør
     • 2. juni: Sverige vs. Danmark, Stockholm
     • 4. juni: Deadline for indsendelse af VM-trup til FIFA
     • 9. juni: Danmark vs. Mexico
     • 11. juni: Afrejse mod Anapa, Rusland
     • 16. juni: Peru - Danmark, Saransk
     • 21. juni: Australien - Danmark, Samara
     • 26. juni: Frankrig - Danmark, Moskva

     Kilde: DBU.