Fodbold

Eriksen glæder sig over ubesejret stime

Hverken Danmark eller Chile formåede at score i Aalborg tirsdag aften, og derfor endte VM-testkampen 0-0.

For 13. kamp i træk kunne Danmarks fodboldherrer gå fra banen uden et nederlag. Det er aldrig sket før i det danske herrelandsholds historie.

Og det var også det, midtbanekreatøren Christian Eriksen hæftede sig ved efter kampen mod de sydamerikanske fodboldmestre fra Chile.

- Vi er stadig ubesejrede. Det er det, vi kører videre på, sagde Christian Eriksen til Kanal 5.

Tottenham-spilleren fik 62 minutter i VM-testkampen i Aalborg, inden han blev erstattet af FC Københavns Viktor Fischer.

Få minutter inden sin udskiftning var Eriksen manden bag et fremragende dansk angreb. Med en tværbold fandt han Martin Braithwaite, der sendte bolden ind i panden på Andreas Cornelius, som dog headede forbi målet.

- De første 30 minutter kan vi forbedre meget, men vi er heldige at have Kasper Schmeichel på mål, der holder os inde i kampen, lød det fra Eriksen, inden han fortsatte:

- De sidste 15 minutter har vi gode chancer, sagde han til Kanal 5 og forklarede det forberede danske spil med et højere pres.

Sandsynligvis bedste modstander under Hareide

Selv om det ikke blev til mål mod Chile, er Danmarks landstræner tilfreds med, at de danske spillere formåede at presse sydamerikanerne.

- Det er sandsynligvis det bedste hold, vi har mødt i de to år, jeg har været i Danmark. Ud fra det er jeg meget godt tilfreds med holdindsatsen og defensiven, sagde Åge Hareide på det officielle pressemøde efter kampen.

Hareide debuterede som landstræner for Danmark den 24. marts 2016. Han har vundet 11 ud af 21 kampe, og kun fire kampe er blevet tabt.

Danmark spiller yderligere to testkampe inden VM i Rusland. Den 2. juni gælder det Sverige i Stockholm, inden Mexico venter den 9. juni.