Fodbold

Eriksen topper liste over verdens bedste midtbanespillere

Christian Eriksen er den bedste felt-til-felt midtbanespiller i de fem store ligaer lige nu ifølge et internationalt studie.

La Liga, Premier League, Bundesligaen, Serie A og Ligue 1. Ifølge CIES Football Observatory har Christian Eriksen været den offensive midtbanespiller i de fem ligaer, der har spillet bedst de seneste tre måneder.

Det internationale center for fodboldstudier har rangeret spillere fra de bedste europæiske klubber efter deres tekniske færdigheder. Duelstyrke, forudseenhed, overblik, driblefærdigheder, chanceskabelse og afslutninger er de seks parametre, spillerne er bedømt ud fra.

Også holdets resultat i de kampe, hvor spillerne har spillet mere end 45 minutter indgår i vurderingen.

Det danske landsholdses topper listen med en score på 89.9 skarpt forfulgt af Napolis Marek Hamsík, der scorer 89.5. Også stjerner som belgiske Kevin de Bruyne og Eriksens engelske holdkammerat Dele Alli har fundet vej til top 10.

Christian Eriksen har leveret syv mål og otte målgivende afleveringer i 29 Premier League-kampe. Han og klubholdet Tottenham ligger nummer fire i den bedste engelske liga. En position, der giver direkte adgang til gruppespillet i næste års Champions League.

Bedst præsterende felt-til-felt midtbanespillere i de fem store ligaer

(siden den 26. december 2017)

  1. Christian Eriksen, Tottenham … 89.9
  2. Marek Hamsík, Napoli … 89.5
  3. Ilkay Gündogan, Manchester City … 86.9
  4. Julian Draxler, Paris Saint-Germain … 86.1
  5. Alex Oxlade-Chamberlain, Liverpool … 85.9
  6. Kevin de Bruyne, Manchester City … 85.5
  7. Dele Alli, Tottenham … 84.8
  8. Sami Khedira, Juventus … 84.8
  9. Giacomo Bonaventura, AC Milan … 83.5
  10. Paulinho Bezerra, FC Barcelona … 83.5