Fodbold

Norge bør gøre som Danmark, mener Hareide

Det norske landshold spiller træningskampe for halvtomme tribuner. Åge Hareide har en simpel løsning på det problem.

5.871 personer havde fundet vej til Ullevaal, da Norge fredag besejrede Danmarks kommende VM-modstander Australien med 4-1 på hjemmebane. En hjemmebane, der ellers har plads til 28.000 tilskuere.

- Jeg mener, de (træningskampene, red.) bør flyttes, sagde Åge Hareide til norske VG efter Danmarks pressemøde mandag.

Danmarks landstræner var selv en af de knap 6.000, der havde fundet vej til tribunerne på stadionet i Oslo. Han mener, at Norge bør følge det danske eksempel, hvor herrelandsholdet spiller træningskampe andre steder end i Parken, København.

Torsdag spillede Danmark i Brøndby, og tirsdag aften venter Chile for fulde huse i Aalborg.

- Min mening, det jeg ville have gjort, er at flytte træningskampene til byer som Bergen og Trondheim. Måske endda flere andre også, lød det fra nordmanden, der stod i spidsen for det norske landshold fra 2004 til 2009.

Fravær af 'stærke resultater' en del af forklaringen

Selvom Åge Hareide får det til at lyde såre simpelt, er det ikke sådan. I hvert fald ikke, hvis man spørger kommunikationschefen i det norske fodboldforbund (NFF).

- Ullevaal Stadion er Norges nationalarena og hjemsted for landsholdet. Derudover er der kontraktlige forpligtelser, der gør, at et vist antal kampe skal spilles på Ullevaal hver sæson. Vi udelukker ikke, at enkelte kampe kan spilles på andre arenaer, hvilket også er sket før. Men der er ingen konkrete planer for det nu, siger Yngve Haavik.

- I lighed med Hareide ønskede vi os endnu flere tilskuere hjemme mod Australien. Dårligt vejr og temperatur, påskestart og et landshold, der ikke har leveret stærke resultater, er nok hovedforklaringen. Hvis landsholdet fortsætter med at spille som mod Australien, vil tribunerne på Ullevaal fyldes igen.

Stærke resultater er netop, hvad Danmark leverer for tiden. Med 1-0-sejren over Panama er det danske landshold ubesejret i 12 kampe, og fyldte tribuner er ifølge holdets anfører ikke uden betydning.

- At spille for et udsolgt stadion er det bedste og det vigtigste for spillerne, sagde Simon Kjær til VG på pressemødet mandag.

Danmarks kamp mod Chile sparkes i gang kl. 20.00.