FIFA VM 2018

- Otte spillere er sikre på at starte inde ved VM

KOMMENTAR: Landstræneren kommer nærmere og nærmere sin startopstilling til VM i Rusland.

Åge Hareide har otte spillere klar til sin VM-start mod Peru den 16. juni i Saransk.

Sådan tolker jeg det her knap tre måneder før. Selvfølgelig er der forbehold for skader eller formdyk, men tydeligheden er der.

De otte er:

  • Kasper Schmeichel
  • Jens Stryger Larsen
  • Simon Kjær
  • William Kvist
  • Thomas Delaney
  • Christian Eriksen
  • Nicolai Jørgensen
  • Pione Sisto

Baggrunden for denne spådom er dels fodboldåret 2017, dels samlingerne og kampen mod Panama i den foregående uge, dels start-11'eren mod Chile i Aalborg og dels udtalelser og handlinger fra Åge Hareide.

Nu skal landstræneren og hans assistent finde den rette sidemand til Simon Kjær.

Mathias Zanka gjorde det mere end pænt mod Peru, Andreas Bjelland har været foretrukket før sin nyeste skade, og så er der Nicolai Boilesen, der kan bruges både i det centrale forsvar og på venstre backen.

Der skal findes en venstre back, for det virker til, at Jens Stryger Larsen nu bliver placeret, hvor hans højre ben gør bedst nytte. Her har Hareide lovet bruttoplads til Henrik Dalsgaard - så vidt vides den eneste, der på forhånd har fået landstrænerens løfte.

Selvfølgelig er der andre selvskrevne, men pudsigt med den melding til Dalsgaard - og en klar Hareide filosofi: Han vil have de loyale, de, der kender det grundlæggende, de, der fungerer i fællesskabet - og selvfølgelig med de krævede kvaliteter.

Fastholder Åge Hareide Jens Stryger og Dalsgaard i højre side og Boilesen-Knudsen i venstre, er Riza Durmisi formentlig ude. Ikke med fra start mod Panama, heller ikke mod Chile.

Han har så en håndfuld (5) i det centrale forsvar med Simon Kjær, Zanka, Bjelland, Andreas Christensen og Jannik Vestergaard - velvidende, at AC som Boilesen kan spille flere pladser. Garderingen og mulighederne er til at få øje på.

Midtbanen giver nok sig selv.

William Kvist har lige præcis de kvaliteter, som Hareide lægger så stor vægt på. Han er landsholdssolidarisk, nærmest eksemplarisk, han har erfaring, han er rutineret i chefrollen, han er uundværlig i spillet uden bold. Og hans sidemand, felt-til-felt krigeren Thomas Delaney, ligeså. Delaney er blevet værdifuld med sit store arbejde og som skudtrussel.

Substitutmæssigt er der Lukas Lerager og Schöne - spørgsmålet er, om der bliver plads til Mike Jensen, den tro væbner.

Og hvis landsholdschefen fastholder to på hver plads (sådan cirka), så ligger den soleklart til to vidt forskellige typer på højrekanten, Yussuf Poulsen og Andreas Cornelius, to midt for, Nicolai Jørgensen, som Hareide lige nu kalder sin førsteangriber, og Nicklas Bendtner, samt Pione Sisto, som får større og større betydning for holdet. Og Christian Eriksen med sine udfordringer og den opmærksomhed, han kan fremtvinge hos modstanderen. Martin Braithwaite eller Viktor Fischer kunne blive andenmand på venstrekanten.

Et blik ud i fremtiden, indrømmet.

Men mere og mere tyder på, at ikke alene har Åge Hareide stort set sin VM-trup klar, han nærmer sig også startopstillingen.