Fodbold

Tofts karakterbog: - Danmark skriger på mål

Flemming Toft bedømmer de danske spillere efter kampen mod Chile. TV 2 SPORT

Flemming Toft giver karakterer til de danske spillere efter VM-testkampen mod Chile, som endte 0-0.

Danmark testet til det yderste. Overfor et Chile-hold, som bliver savnet til VM.

Det blev hektisk, det blev presset, det blev alvor. Og på den baggrund den bedst mulige testkamp. Det fører til stor dansk ros i en kold modvind i Aalborg - danskerne holdt nullet, og er nu ubesejrede i 13 kampe på stribe.

Dermed et punktum på en samling, der viste sig frugtbar. Den sidste før den store bruttotrup skal udtages. Ingen sejr, men stadig momentum. Det bedste - at Danmark holdt nullet, det værste - at Danmark ikke udnyttede et par store chancer.

Panderynkerne melder sig over, at de deciderede frontangribere ikke scorer. Chancerne var der - også mod Panama. Danmark skriger på mål - men kan holde humøret højt over så meget andet.

Tofts karakterskala

6 - HØJ KLASSE

5 - KLASSE

4 - OVER MIDDEL

3 - MIDDEL

2 - UNDER MIDDEL

1 - IKKE SÅ GODT

0 - DUMPET

KASPER SCHMEICHEL 5

Hans udspark i 1. halvleg sad ikke helt i skabet, men til gengæld nogle reaktionsredninger, bl.a. et indledende hårdt spark fra Paulo Diaz. Han er og bliver værdifuld.  

JENS STRYGER LARSEN 2

Svært lige at få fingrene til at skrive, at han faktisk fungerede bedre i venstre side. Havde lidt placeringsvanskeligheder overfor de lynhurtige og smarte chilenere.

SIMON KJÆR 4

Igen pålideligt i duelspillet og sikker i sin chef-attitude. Det er lidt af en udfordring for kaptajnen, at han så ofte får nye sidemænd. Det kræver også opmærksomhed.

NICOLAI BOILESEN 3

Som Mathias Zanka sikker på bolden og i opspillet, lidt placerings svigt, men Hareide har mange gode folk til det centrale forsvar.

JONAS KNUDSEN 4

Kald det debut under Hareide, en fin en af slagsen. Aggressiv uden at overdrive, klar til at gå med på kanten, gled godt ind i kollektivet og det pres danskerne ofte var udsat for. Jeg tror hans plusser i landstrænerbogen, gør det svært for Riza Durmisi at nå med til Rusland.

LASSE SCHÖNE 5

Et frisk pust på den defensive midtbane, det blev flyttet fremad, mere aggressivt og en yderst engageret Schöne. Pladsen er nok William Kvists til VM, men her er en oplagt plan B, måske ikke så meget balancespiller som Kvist, men et meget fin indsats. Krydret med et frispark mod slutningen på stolpen. Schön.

THOMAS DELANEY 4

Igen en af de bedste, en af de vigtigste. Og igen et utroligt løbearbejde, rigtigt og ustandseligt. Fra felt til felt. Hurtig opfattelse med og uden bold. Et utroligt aktiv for det danske landshold. 

CHRISTIAN ERIKSEN 4

Eriksens finesser fik vi, hurtig igangsættelse af kombinationer og kontraspil. Hareide tænkte på Tottenham, da han tog ham ud. Og selvfølgelig også på Eriksen selv.  

ANDREAS CORNELIUS 3

Hans fysik er brugbar mod Peru. Cornelius kan holde modstanderen væk, og fastholde bolden (ofte).Det er måske lidt langsomt i nogle bevægelser, men det fylder. Med Nicolai Jørgensen (skadet under opvarmning) kommer Corner til at ligge i højre side. Dog et stort minus - hans mega-afbrænder efter små 20 minutter, spillet fri af Eriksen. Der skal scores.

NICKLAS BENDTNER 2

Kold, øv aften, når han nu endelig fik chancen fra start. Men det var som om det her ikke passede ham. Chilenerne var for hurtigt over ham, pladsen blev for trang. Jeg tror Bendtner mangler den kamptræning, der skal til. I Norge er de kun lige begyndt sæsonen.

PIONE SISTO 3

Små fine, kvikke ting, men ikke som mod Panama. Dertil var Chile så meget bedre, så meget mere opmærksomme, så meget mere snu. Men driblingerne kom med mellemrum. Dog en helkikset afslutning efter et godt dansk angreb.

MARTIN BRAITHWAITE 3

Hoppede ind i stedet for Bendtner i pausen, højrekanten til den fartglade Braithwaite. Et håb for kontraspillet. Det blev ivrigt, men ikke så meget mere.