Fodbold

Argentina hånes efter historisk ydmygelse: - Pinligt og katastrofalt

Argentinsk skuffelse i 6-1 nederlaget til Spanien Gabriel Bouys / Ritzau Scanpix

De argentinske medier holder ikke hånden over landsholdet efter deres historiske 6-1-lussing til Spanien.

De argentinske landsholdsspillere er vågnet op til en dag, hvor det nok er bedst at holde sig langt væk fra de hjemlige medier.

Efter tirsdagens afklapsning på 6-1 til Spanien kvitterer de argentinske medier nemlig med et hav af forsider, og det er absolut ikke positiv læsning for landstræner Jorge Sampaoli og spillerne.

- De dårligste i historien, står der blandt andet i den anerkendte sportsavis Olé, der understreger, at nederlaget til Spanien tangerer det største nederlag nogensinde til et argentinsk landshold.

I 2009 tabte Argentina med samme cifre til Bolivia, mens Tjekkoslovakiet tilbage i 1958 ligeledes smadrede argentinerne med tenniscifre.

Men sportsavisen Olé nøjes ikke med en historisk opremsning. 

- Det er stærkt bekymrende. Forskellen i kampen mod Spanien var uhyrlig, og resultatet gør VM-drømme til illusioner, står der blandt andet.

Og Olé er ikke de eneste, der langer ud efter landsholdet her dagen derpå.

- Spanien ydmygede Argentina i Madrid, står der i avisen La Nación, der får deres klummeskribent Andrés Eliceche til at uddybe blamagen. 

- Det er et slag i ansigtet. Uden Messi kan det argentinske hold slet ikke måle sig mod de største hold og spillere. Uden Messi er der intet paradis, ingen forventinger, lyder kritikken.

Lionel Messi var selv til stede på stadion i Madrid, men det var på tilskuerpladserne og ikke på banen, hvor han normalt er den altoverskyggende stjerne på det argentinske landshold.

Og hvis han åbner avisen Clarín hjemme i residensen i Barcelona, så finder han ud af, at han har været vidne til 'katastrofen i Madrid', som avisen døber tirsdagens fodboldlektion.

- Uden Lionel Messi var Argentina vidne til mareridt. Inden VM mangler der ganske enkelt verdensklasse-spillere på flere positioner, lyder vurderingen efter kampen.

Argentina skal til VM prøve kræfter med Kroatien, Nigeria og Island. Det er den gruppe, der pares med den danske i 1/8-finalerne.