Fodbold

VM-forberedelser fortsætter med besøg hos Dolberg og Højbjerg

Danmark har spillet den sidste landskamp, inden Åge Hareide udtager truppen til sommerens VM.

Tirsdagens 0-0-testkamp mod Chile var landsholdsspillernes sidste mulighed for at imponere Åge Hareide på nært hold.

Fra nu og til udtagelsen af den endelige VM-trup skal spillerne præstere i deres klubber, hvis de skal overbevise landstræneren om, at de skal med til Rusland.

Nogle spillere kan dog se frem til et besøg af landstræneren, fortalte Åge Hareide på pressemødet efter nullerten i Aalborg,

- Nu skal jeg holde påskeferie og spise påskelam i Norge – og så skal jeg på ski. Det glæder jeg mig til. Men så venter en intens bevogtning af spillerne.

- Vi skal til Spanien og besøge Celta Vigo, hvor (Daniel) Wass og (Pione) Sisto er. Så skal jeg også kigge på (Pierre-Emile) Højbjerg. Jeg skal se Jonas (Knudsen) i Ipswich og hilse på deres manager. Jeg skal til Ajax og se Schöne og hilse på Kasper Dolberg for at se, hvordan det står til med ham.

- Hele april måned bliver intens, for ved siden af ser Jon Dahl og jeg alle kampene med vores spillere. Og vi får ALLE informationer fra klubberne. Både fra træning, kamp og så videre, så vi kan holde øje med dem.

Ud over de nævnte besøg har Åge Hareide også planlagt at lægge vejen forbi Andreas Christensen i Chelsea. Den talentfulde midterforsvarer skulle have været testet på den defensive midtbane i denne landsholdssamling, men på grund af en overbelastningsskade rejste Christensen hjem til England efter at have overværet kampen mod Panama fra tribunen.

Landsholdet samles igen i maj, hvor VM-forberedelserne fortsætter. Men selvom slutrunden kommer nærmere og nærmere, så har Hareide endnu ikke lagt sig helt fast på truppen.

- Vi operere med en bruttotrup, som vi kommer til at følge nøje. Lige nu er jeg ikke tættere, end jeg har været. Men der kommer til at være en hård konkurrence om at komme til VM.

I starten af juni skal Danmark møde Sverige og Mexico, inden VM begynder midt i juni mod Peru.