Fodbold

Jørgensen tvivlsom efter skade – Dolberg nærmer sig comeback

Mens den danske landsholdsangriber Nicolai Jørgensen er tvivlsom til weekendens kamp i Æresdivisionen, nærmer Kasper Dolberg sig et comeback.

To danske angribere i Æresdivisionen ser ud til at bytte status for en stund.

Nicolai Jørgensen, der har spillet stort set alle kampe for Feyenoord i år, er tvivlsom til opgøret mod Excelsior i weekenden, da den danske landsholdsangriber døjer med en hofteskade.

Sidste sæsons topscorer i Æresdivisionen er vendt tilbage til Rotterdam med en skade efter sin landsholdsdeltagelse for Danmark.

Nicolai Jørgensen fik fuld spilletid i sidste uges venskabskamp mod Panama, men danskeren måtte på grund af smerter i hoften trække sig fra opvarmningen i tirsdagens testkamp mod Chile.

Feyenoord meddeler på sin hjemmeside, at Nicolai Jørgensen er blevet behandlet i går og i dag, og forhåbningen er, at danskeren kan begynde at træne lørdag forud for søndagens kamp.

Dolberg træner med førsteholdet

I mellemtiden er Kasper Dolberg blevet sin fodskade kvit og nærmer sig et comeback for Ajax. Den 20-årige dansker rev den 24. december et ledbånd over i sin højre fod i efterårssæsonens sidste kamp.

Angriberen Kasper Dolberg er ude i to måneder som følge af den skade, han pådrog sig i Ajax' sidste kamp inden vinterpausen. Video: TV 2 SPORT

Efter mere end tre måneders skadespause og en længere genoptræningsperiode er Kasper Dolberg i denne uge begyndt at træne med førsteholdstruppen igen.

Ifølge den hollandske avis Algemeen Dagblad kommer søndagens kamp mod Groningen dog for tidligt for Kasper Dolberg, og han kan sandsynligvis i stedet blive anvendt på klubbens næstbedste mandskab for at komme i kampform.

- Hvis han har brug for en kamp, og det kan blive arrangeret i overensstemmelse med reglerne, er han selvfølgelig velkommen. Dolberg er en fantastisk spiller, du aldrig vil afvise, siger Michael Reiziger, der er træner for reserveholdet Jong Ajax, til Voetbal International.

Den lange pause væk fra fodbolden har spoleret forårssæsonen for silkeborgenseren, der er noteret for fire landskampe for Danmark. Kasper Dolberg var dog henvist til U21-landsholdet i november, da A-landsholdet kvalificerede sig til VM-slutrunden via to playoffkampe mod Irland. 

Ajax møder Groningen på udebane søndag kl. 14.30, mens Feyenoord samme dag på hjemmebane møder Excelsior kl. 16.45.

Du kan se begge kampe direkte på TV 2 PLAY.