Fodbold

FCM-assistent lider stadig efter hovedskader

Her ses Kristian Bach Bak under en æresrunde i Herning efter sit karrierestop. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Kristian Bach Bak lider hver eneste dag, efter han som aktiv spiller fik to hjernerystelser og et utal af slag mod hovedet.

Det kan have sin pris at være professionel fodboldspiller.

Især når man som FC Midtjyllands Kristian Bach Bak går heroisk ind i samtlige dueller og spiller videre, selvom hovedet er kommet til skade.

I et længere interview med Herning Folkeblad fortæller den nuværende FCM-assistent, at han dagligt lider af hovedpine, kvalme og svimmelhed som følge af de hjernerystelser, han fik som aktiv. Derfor er Bach Bak tilfreds med, at der er kommet mere fokus på hovedskader de seneste år.

- Jeg er glad for, at der generelt set er kommet mere opmærksomhed på hovedskader inden for fodbold. Jeg er sluppet billigt i forhold til andre, men det er et alvorligt emne, som kan være vanskeligt at tale om. Og ikke mindst at forklare til folk, der ikke selv har haft en hjernerystelse. Eller har oplevet konsekvenserne. Det er jo ikke som at brække et ben, siger Kristian Bach Bak til Herning Folkeblad.

Hovedpine, køresyge og koncentrationsbesvær

To år og otte måneder efter sin sidste Superligakamp bliver Kristian Bach Bak køresyg, hvis han ikke selv kører bilen. Han får hovedpine, hvis der sker for meget omkring ham, og så har han svært ved at multitaske. 

Kristian Bach Bak var i 2015 med til at sikre FC Midtjyllands første mesterskab.

Kristian Bach Bak spillede hele sin aktive karriere i FC Midtjylland, bortset fra en afstikker til Heerenveen fra 2007 til 2010. Han indstillede karrieren i 2016 efter at have spillet 306 kampe for FC Midtjylland.

Siden da har han været assistenttræner for Jess Thorup. De og FC Midtjylland ligger nummer to i Superligaen, inden mesterskabsspillet begynder denne weekend. FCM har 60 point ligesom Brøndby på førstepladsen.

Brøndbys målscore er dog tre mål bedre end midtjydernes, inden ligaens seks bedste hold mødes både ude og hjemme i mesterskabsspillet.