Fodbold

Tidligere landsholdsangriber har kæmpe succes i polsk fodbold

Christian Gytkjær har spillet én A-landskamp for Danmark. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Christian Gytkjær har spillet sig op på topscorerlistens tredjeplads i Polen efter syv mål i fem kampe.

For to år siden scorede han mål på samlebånd i norske Rosenborg, og det sikrede ham hans første og hidtil eneste landskamp for Danmark i slutningen af 2016.

Angriberen Christian Gytkjær endte året efter i tyske 1860 München, som efter en kaotisk sæson rykkede ud af den næstbedste tyske række og fritstillede Gytkjær, der ikke havde meget succes i det sydtyske.

Derfor skiftede han til Lech Poznan i den bedste polske fodboldrække, og efter en forholdsvis rolig start har han i dén grad fundet musikken de sidste fire måneder.

- Jeg føler mig sgu i god form. Jeg er der, hvor jeg skal være, så det er dejligt. Det er det, jeg bliver målt og vejet på, så der er ikke så meget at klage over, siger Christian Gytkjær til TV 2 SPORT.

- Jeg kan på stående fod ikke huske, hvornår jeg sidst har scoret fem kampe i træk. Det er fedt. Jeg er også begyndt at føle mig rigtig godt tilpas her i Poznan og trives i klubben og byen.

Mandag scorede han hattrick for Lech Poznan, der på udebane slog Wisla Krakow med 3-1.

3x Christian Gytkjaer!!!! MOC! Brawo Brawo Brawo 💪💪💪🔵⚪️ ________ Ekstraklasa | Wisła Kraków - Lech Poznań 1:3 | 83'

Posted by Lech Poznań on Monday, April 2, 2018

Dermed har han scoret syv mål i fem kampe - og ti mål i de seneste ni, så med i alt 17 sæsontræffere er han nummer tre på topscorerlisten i ligaen.

Regner ikke med VM

Faktisk har Gytkjær i de seneste fem kampe scoret flere mål, end de angribere, der var udtaget til landsholdets samling i marts, har scoret til sammen i deres seneste fem klubkampe.

Han går dog ikke og forventer, at succesen i Polen sikrer ham en plads landstræner Åge Hareides VM-trup.

- Jeg hørte lige, han har rejst rundt, så han kommer vel forbi og kigger, kunne jeg forestille mig, griner Christian Gytkjær.

- Jeg har længe kunnet fornemme, at jeg er lidt langt nede på listen, så jeg har ikke haft så meget fokus på det. Det virker også lidt, som om han har lagt sig fast på, hvem han gerne vil have med. Han er jo chefen, så det kan man jo ikke sige noget til.

Tilskuerne er som et fix

I stedet glæder han sig over tilværelsen i Poznan og Polen, hvor især de karismatisk tilskuere har gjort indtryk.

Op til 30.000 tilskuere kommer på lægterne til holdets kampe, og selvom han efter eget udsagn ikke bemærker det, når bolden ruller, husker at han nyde det, når der er spilstop.

- Det er lidt som et fix at få de oplevelser. Det er nemt at blive afhængig af, siger Gytkjær til TV 2 SPORT.

- Det er klart det fedeste, jeg har prøvet, hvad angår kulisse og ramme om kampen. Der er fuld skrald på, og alle synger. Det er jo fedt for os, der løber rundt på banen.

Christian Gytkjær blev i 2016 topscorer i den bedste norske række. Han har tidligere spillet for klubber som Haugesund, FC Nordsjælland og Lyngby.

Lech Poznan ligger på andenpladsen i den polske liga, hvor klubben er to point efter førerholdet Jagiellonia Bialystok.