Fodbold

- Det var et specielt øjeblik, siger dansk talent efter drømmedebut

Oskar Buur sikrede Wolverhampton et vigtigt point i topstriden i Championship. John Sibley / Ritzau Scanpix

Oskar Buur var blandt Wolverhamptons bedste i danskerens første ligakamp for holdet.

20-årige Oskar Buur kunne nærmest ikke have ønsket sig en bedre ligadebut for Wolverhampton.

Med syv minutter tilbage af opgøret mod Hull udlignede han til 2-2 og sikrede sit hold et vigtigt point i toppen af Championship, den næstbedste engelske række.

- Jeg vil huske dette i rigtig lang tid. Det var et specielt øjeblik, sagde han efter kampen til klubbens hjemmeside.

Var nervøs

Oskar Buur spiller til daglig på U23-holdet i klubben. Karantæner til Ruben Neves og Matt Doherty gjorde, at der var blevet plads til ham i førsteholdstruppen.

Den danske højreback begyndte kampen på bænken og forventede ikke selv, at han ville komme i aktion. Han havde ikke tidligere spillet for klubben i ligaen. Kun i en pokalkamp i september mod Bristol.

Men efter 70 minutter blev hans nummer vist på fjerdedommerens lystavle. Til stor overraskelse for ham selv, da han ikke havde trænet med førsteholdet op til kampen.

Oskar er en dreng, der arbejder godt på U23-holdet

Nuno Espirito Santo

- Jeg var en smule nervøs. Især fordi det var en stor scene, og der var mange fans til stede, siger Buur, som blev vraget af AGF sidste sommer.

13 minutter senere skete så det, der har givet Oskar Buur store roser i de lokale aviser.

- Jeg så Barry komme til baglinjen, og jeg vidste, han ville smække den indover, så jeg gik ind i feltet og headede bolden. Jeg kiggede efter for at se, om den gik ind, og da det skete, omfavnede de andre spillere mig, og jeg blev bare glad.

Ros af træneren

I Birmingham Mail og Daily Mail har danskeren sammen med to andre fået den højeste karakter på holdet.

Målet betyder dog ikke, at danskeren får lov til at blive på førsteholdet. Han er helt klar over, at han skal tilbage på U23-holdet og knokle videre for at få flere chancer i fremtiden.

Nu har han i hvert fald vist, at han er en spiller, der skal lægges mærke til.

- Oskar er en dreng, der arbejder godt på U23-holdet og har gjort det godt. I dag (tirsdag, red.) var øjeblikket, hvor han hjalp holdet. Så det er godt for ham og os, sagde Wolverhamptons træner, Nuno Espirito Santo.

Wolverhampton fører Championship med seks runder tilbage. De to øverste pladser giver direkte oprykning, mens nummer tre til seks skal spille playoff om den sidste plads.