Fodbold

Dolberg melder sig klar efter lang pause: - Jeg har savnet at skyde på mål

Kasper Dolberg er overbevist om, at han kommer i form til sommerens VM-slutrunde.

Siden juleaften sidste år har Kasper Dolberg været foruden én af de ting, han holder allermest af at gøre.

- Jeg har savnet at skyde på mål, siger Dolberg i et interview på Ajax’ Twitter.

Juleaften rev den 20-årige angriber et ledbånd over i sin højre fod, og det har holdt ham ude af kamp og træning lige siden. Nu har han byttet genoptræning ud med træning på fuld tid sammen med holdkammeraterne, og hans højre fod er blevet genforenet med den runde bold, som han brager ind mellem det firkantede mål.

Siden slutningen af marts har han trænet på halv tid med Ajax, men nu har han trappet det op til træning på lige fod med holdkammeraterne.

- Jeg mangler stadig lidt. Jeg er ikke på 100 procent og mangler fortsat lidt kondition. Min krop skal vænne sig til at træne og løbe igen, siger han.

Jeg håber at komme med i truppen på søndag. Det er realistisk.

Kasper Dolberg

Skaden i foden satte en stopper for Dolbergs udvikling både i klubben, men også på det danske landshold, hvor han kæmpede for en plads til VM i Rusland til sommer. Drømmen om VM lever stadig,

- Jeg er sikker på, at jeg er i form til det tidspunkt. Men jeg skal jo også bevise noget, siger Dolberg.

Før påskeferien fremlagde Danmarks landstræner, Åge Hareide, sine rejseplaner rundt i Europa, hvor han skal se nærmere på danske VM-emner. Her er et af landstrænerens stop netop Amsterdam for at besøge Lasse Schøne og Kasper Dolberg i Ajax.

Her kommer Hareide til at tale med en optimistisk og gladere udgave af Dolberg end for et par måneder siden.

- Det har været nogle lange dage og nogle perioder, hvor jeg har følt, at tingene er gået meget langsomt. Lige nu føler jeg, at tingene går i den rigtige retning. Det har jeg ikke følt i 2,5 måned. Så det føles godt. Det er sjovere herude (på banen, red.), siger Dolberg, som især har savnet én ting.

Mens VM ligger længere fremme som en gulerod for den danske angriber, ved han, at vejen mod en billet til Rusland kommer via præstationer i Ajax.

- Jeg skal jo også bevise noget. Jeg håber at komme med i truppen på søndag, men jeg ved ikke, om det kommer til at ske. Men det er realistisk.

Her spiller Ajax ligakamp mod Heracles. En kamp, der kan ses på TV 2 PLAY klokken 16:40.