Fodbold

Holland runder milepæl – trækker seks gange så mange fans som Danmark

Hollands kvindelandshold spillede for 30.238 tilskuere, da Nordirland blev banket sønder og sammen i VM-kvalifikationen.

Artiklen er blevet ændret, da DBU har opdateret antal solgte billetter fra 3000 til 4700 efter udgivelsen. 

En rekordstor fanskare var mødt op, da Hollands europamestre fortsatte jagten på en VM-billet i hjemmekampen mod Nordirland.

Hele 30.238 tilskuere havde indløst billet til Philips Stadion i Eindhoven. Aldrig har så mange overværet en kvindelandskamp i den europæiske VM-kvalifikation, skriver UEFA.

- Der er 30.238 tilskuere på Philips Stadion i dag! Det er første gang, flere end 30.000 tilskuere er til stede ved en af vores kampe. Til alle fans: Tak fordi I er kommet, skriver det hollandske fodboldforbund på Twitter.

De mange fans, der så Holland vinde 7-0, står i stor kontrast til DBU’s billetsalg inden Danmarks VM-kvalifikationskamp mod Ukraine mandag aften. I skrivende stund er der solgt 4700 til den kamp, oplyser DBU til TV 2 SPORT.

Dermed trækker europamestrene altså cirka seks gange så mange tilskuere som sølvvinderne kun otte måneder efter EM-finalen, selvom der kun bor cirka tre gange så mange mennesker i Holland.

Siden finalenederlaget er DBU begyndt at tage entré til kvindelandskampene. Derudover har kvindelandsholdet brugt en del tid på at være i konflikt med DBU. Det har medført to aflyste landskampe, heraf en udsolgt hjemmekamp mod Holland. Derudover har holdet fået ny træner, Lars Søndergaard, og tabt tre ud af fem kampe i 2018. De to øvrige er endt uafgjort.

I VM-kvalifikationen har kvindelandsholdet dog spillet forrygende, bortset fra den aflyste kamp mod Sverige, naturligvis. På udebane blev Kroatien og Ungarn besejret med 6-1 og 4-0.

Ud over fredagens 30.238 tilskuere i Holland var 25.603 fans på plads til kampen mellem England og Wales. Og så var der nationale rekorder i både Belgien (7101 tilskuere mod Portugal) og Irland (3521 tilskuere mod Slovakiet).

Viborg Stadion har en kapacitet på 10.000 tilskuere inklusive ståpladser, som ikke må benyttes ved kvalifikationskampe. Under kvalifikationen til EM lykkedes det at afsætte samtlige billetter én gang. 7432 tilskuere så Danmark slå Sverige med 2-0 og sikre adgang til slutrunden i 2017.