Fodbold

Ajax-træner roser Dolberg efter comeback

Siden december har Ajax været uden det danske angrebstalent.  Henning Bagger / Scanpix Denmark

Kasper Dolberg er en fodboldspiller, der kan afgøre kampe, mener Ajax-træner Erik ten Hag.

Et overrevet ledbånd i højre fod har siden december sidste år holdt Kasper Dolberg ude, men søndag fandt den unge angribers skadeshelvede sit foreløbige slutpunkt.

Fire minutter før tid afløste han Klaas Jan Huntelaar til Ajax-fansenes begejstring, da hovedstadsklubben tog en 1-0-sejr mod Heracles søndag. 

- Han er den type fodboldspiller, der kan afgøre kampe, og han kan hjælpe os. Jeg er overbevist om, at han har drivet og motivationen til at gøre det, siger den nytilkomne Ajax-træner Erik ten Hag ifølge VoetbalPrimeur.

Det var første gang, hollænderen sendte sin danske angriber i aktion, og der er sket ændringer, siden han sidst spillede.

- Måden, vi spiller fodbold på, er ikke meget anderledes, men der er nogle detaljer, der er forskellige fra før. Han bliver nødt til at integrere sig i det nye.

Erik ten Hag lægger heller ikke skjul på, at den 20-årige silkeborgenser skal arbejde hårdt for at slå sin erfarne angrebskollega Huntelaar af holdet.

- Klaas Jan kender alle aftalerne både forsvarsmæssigt og foran mål. Vi vil bruge den kommende træning på, at Kasper kommer efter det, siger han. 

VM-håbet lever

Selvom en skadespause sjældent er nogen god optakt til en slutrunde, er Kasper Dolbergs håb om sommerens VM i Rusland langt fra udslukt. 

Efter Danmarks målløse venskabskamp mod Chile afslørede Åge Hareide, at den unge angriber er en af de spillere, han har tænkt sig at besøge, inden har udtager sin bruttotrup. 

- Selvfølgelig har jeg tænkt på, om min skade ville komme til at påvirke landstrænerens valg. Men jeg tror, han stadig har den samme mening om mig. Så det kommer nok an på hvor meget jeg kommer til at spille i denne sæson – og om jeg spiller godt. VM er ikke så langt væk længere, sagde Dolberg i februar til Ajax' hjemmeside.

Karrierens foreløbigt længste kamppause, har kun givet ham endnu mere blod på tanden.

- Det her er min første alvorlige skade, hvor jeg er ude i mere end tre uger. Under genoptræningen er det gradvist gået op for mig, hvor sjovt det er at spille fodbold.