Fodbold

Tottenham appellerer Eriksen-mål

Eriksen og Kane i lørdagens udekamp mod Stoke. Dylan Martinez / Ritzau Scanpix

Christian Eriksens afgørende mål i kampen mod Stoke appelleres nu af danskerens klub.

Da Tottenham Hotspur lørdag slog Stoke 2-1, blev Christian Eriksen noteret for begge mål. Men det er en fejl, lyder det fra hovedstadsklubben og dens topscorer.

Ifølge adskillige britiske medier appellerer Tottenham 2-1-målet, der blev tildelt danskeren. Det sker for at højne Harry Kanes chancer for at hjemtage topscorertitlen Premier League.

- Jeg sværger på min datters liv, at jeg rørte den bold, men der er intet, jeg kan gøre, lød det fra den engelske angriber ifølge BBC efter kampen.

Også overfor Sky Sports var Harry Kane skarp i mælet. 

- Det er helt sikkert mit mål. Den snittede min skulder og gik ind. Jeg sværger, det er mit. Den ramte min skulder. Jeg er ligeglad. Det er mit mål.

Eriksen tager gerne assisten

Selv var Christian Eriksen tilbøjelig til at give sin holdkammerat ret.

- Jeg ved ikke. Han fejrede det som om, det var hans mål, så jeg tænker, at han rørte den. Jeg tager gerne assisten. Det er fint.

- Men vi vil se på video, om det er rigtigt eller ej. Jeg tror, det er, mente danskeren.

Målet bliver Harry Kanes 25. i denne Premier League-sæson, hvis Tottenham får medhold. Dermed vil han være fire mål efter Liverpools Mohamed Salah, der længe har toppet ligaens topscorerliste.

Harry Kane er den mest scorende spiller i den bedste engelske række i de seneste to sæsoner, og han kan derfor blive topscorer for tredje gang i træk. Det har ingen gjort, siden franske Thierry Henry huserede i angrebet hos lokalrivalerne Arsenal.