Fodbold

Priske vender hjem til tophold

Brian Priske vender tilbage til jobbet som assistent i Herning.  Henning Bagger / Scanpix Denmark

Fra sommeren 2018 hedder FC Midtjyllands assistenttræner Brian Priske.

Brian Priske vender tilbage til FC Midtjylland som assistenttræner. Han tiltræder i det midtjyske den 1. juli.

- Da jeg fik muligheden for at vende tilbage til FC Midtjylland, var det et let valg. Jeg havde fem fantastiske år i FC Midtjylland, hvor jeg fik min træneropvækst. Klubben passer perfekt til mig både som person og som træner med den faglighed, professionalisme samt tilgang til spillet, der er.

- Vi er et godt match, og jeg er både glad og stolt over, at man i Midtjylland fortsat kan se, at jeg passer rigtig godt ind i klubben og klubbens DNA, siger den tidligere landsholdsback til klubbens hjemmeside

Priske havde samme rolle i FC Midtjylland, da klubben tog sit første mesterskab i 2014/2015-sæsonen. Hvor chefen dengang hed Glen Riddersholm, skal den tilbagevendte assistent nu samarbejde med Jess Thorup i bestræbelserne på at gentage det resultat.

- Jeg er meget begejstret for, at man kan hente en kapacitet som Priske ind, der har erfaring fra øverste hylde både som spiller og træner. Fra min stol er det et fantastisk stærkt team, jeg bringer sammen til trods for, vi må vinke farvel til Lars Knudsen. Jeg glæder mig meget til gensynet, for vi havde et fantastisk samarbejde, siger cheftræner Jess Thorup.  

En klubmand vender hjem

Brian Priske var senest ansat i FC København, hvor han sammen med cheftræner Ståle Solbakken førte hovedstadsklubben til ottendedelsfinalen i Europa League samt sejr i både Superligaen og pokalturneringen.

 - Jeg kommer tilbage til klubben med en stor faglig ballast og større erfaring. Jeg har været ude at prøve mig selv af i en anden fodboldkultur med et andet DNA og miljø og har haft muligheden for at se fodbolden fra en anden synsvinkel, og det har været enormt givende, siger han. 

Det er da også en glad sportschef, der byder Priske velkommen hjem.

- Vi er rigtig glade for, at Brian har valgt at komme tilbage til FC Midtjylland. Han er en klubmand, der har prøvet sig selv af, og han kommer tilbage med endnu større erfaring, som han kan bibringe vores miljø. Vi kender Brian som en fantastisk og givende person, og vi glæder os helt vildt til, at han bliver en del af teamet igen, siger Svend Graversen.

Brian Priske afløser Lars Knudsen, der overtager jobbet som træner for de danske U18- og U20-landshold.