- Dommeren har en skraldespand i stedet for et hjerte, siger rasende Buffon

Kun dommeren så det straffespark, der blev dømt i onsdagens Champions League-drama, mener Gianluigi Buffon.

Den italienske målmandslegende Gianluigi Buffon blev udvist i overtiden, da Juventus onsdag røg ud af Champions League efter et stort drama.

Det skete, da Juventus-målmanden brokkede sig så kraftigt over en sen straffesparkskendelse, at den engelske dommer Michael Oliver kvitterede med et direkte rødt kort.

Hvis du ikke har personligheden til at dømme sådan en kamp, så skal du hellere se kampen fra tribunen med din kone og dine børn, mens du spiser pomfritter

Gianluigi Buffon

Og efter kampen raste Buffon videre mod Michael Oliver.

- For at dømme så tvivlsomt, eller super tvivlsomt, et straffespark lige før det sidste fløjt og dermed ødelægge arbejdet fra et hold, der gav absolut alt, så har du en skraldespand der, hvor dit hjerte burde sidde.

- Et almindeligt menneske må ikke være afgørende for, at et hold ryger ud med sådan en beslutning. Når jeg ikke føler, jeg er god nok, sætter jeg mig selv i et hjørne. Han burde gøre det samme. Det er et spørgsmål om følsomhed. Det betyder, du ikke ved, hvor du er eller hvilke hold, der spiller. Du ved ikke en skid, lød det blandt andet fra Buffon.

Straffesparket blev dømt i det 93. minut, da dommeren vurderede, at Juventus' Medhi Benatia gik for voldsomt til Lucas Vázquez. Cristiano Ronaldo scorede på det efterfølgende straffespark.

Dermed reducerede Real Madrid til 1-3, og det var lige nøjagtigt nok til at sikre avancement til semifinalerne med en samlet 4-3-sejr, mens Buffon var gået rasende i spillertunnellen. Efter kampen kom han ikke ind på, om han sagde noget, der førte til det røde kort, eller det var hans aggressive tilgang til Michael Oliver.

Buffon var dog ikke i tvivl. Ifølge ham havde han ret til at gøre alt.

- Hvad jeg sagde til ham, da jeg protesterede? Jeg kunne have sagt hvad som helst til ham, som han i det øjeblik burde have haft følsomheden til at tilgive mig, for han begik en forbrydelse mod sportsånden. Og derfor sagde jeg det, jeg måtte sige, sagde italieneren, der også havde en opfordring til dommeren:

- Du skal være forberedt på en kamp som denne. Du skal have set den første kamp og opdaget, at der ikke blev givet straffespark på lignende episoder til Juventus i Turin. Hvis du ikke har personligheden til at dømme sådan en kamp, så skal du hellere se kampen fra tribunen med din kone og dine børn, mens du spiser pomfritter.

Juventus er nu ude af turneringen, og dermed kan 40-årige Gianluigi Buffon meget vel også have spillet sin sidste Champions League-kamp.

Han har således antydet, at den indeværende sæson kan være hans sidste.