Fodbold

Rønnow på vej til tysk fodbold for 21 millioner

Frederik Rønnow kan med al sandsynelighed rette blikket mod tysk fodbold fra næste sæson. Henning Bagger / Scanpix Denmark

Frederik Rønnow er på vej til Eintracht Frankfurt, skriver Brøndby i en pressemeddelelse.

Brøndbys førstekeeper Frederik Rønnow har været tæt på et klubskifte ad flere omgange. Men nu skulle den være god nok.

Klubben fra den københavnske vestegn har accepteret et bud fra den tyske Bundesligaklub Eintracht Frankfurt. Det skriver Brøndby i en pressemeddelelse torsdag.

Prisen for Rønnow lyder på 21 millioner kroner. Dertil kan der ifølge topholdet komme yderligere bonusbetalinger til senere.

Eintracht Frankfurt skriver på sin hjemmeside, at Frederik Rønnow får en fireårig kontrakt, der løber frem til 30. juni 2022.

Både Brøndby og den tyske klub understreger i deres pressemeddelelser, at der fortsat mangler at blive lavet den obligatoriske lægeundersøgelse.

TV 2 SPORT har været i kontakt med Frederik Rønnow, der dog ikke kan sige så meget endnu.

- Der mangler stadig nogle ting, før det går på plads. Og før det er gået på plads, så har jeg ikke noget at kommentere på.

- Der mangler stadig nogle ting for mig selv. Klubberne er enige, men før alt er på plads, så har jeg ikke nogle kommentarer. Jeg skal til lægetjek og sådan nogle ting, og det når jeg i hvert fald ikke i dag.

Afløser gammel Brøndby-målmand

Frederik Rønnow skiftede fra AC Horsens til Brøndby IF i sommeren 2015, hvor han på Vestegnen kom ind og afløste Lukas Hradecky, som dengang skiftede til selvsamme Eintracht Frankfurt.

Brøndbys sportsdirektør, Troels Bech, understreger i pressemedddelelsen fra klubben, at tiden var moden for et skifte for Rønnow nu.

- Frederik har igennem sine gode præstationer gennem tre sæsoner for Brøndby IF i den grad fortjent, at han nu banker på til at spille i Bundesligaen, fortæller sportsdirektør Troels Bech.

- Med Eintracht Frankfurt på banen allerede nu, kan det give Frederik en vished om sin fremtid og dermed give ham ro til at fokusere på de sidste kampe i Superligaen og det forestående VM, lyder det fra Troels Bech.

I Frankfurt ser de frem til at få tilgang af Rønnow. Lukas Hradecky har vogtet målet i Frankfurt hele sæsonen, men har ikke ville forlænge sin kontrakt med den tyske klub, der indtager femtepladsen i Bundesligaen. 

- Med Frederik Rønnow har vi lagt låg på en vigtig position. Vi er helt overbeviste om ham og om hans kvaliteter, siger Fredi Bobic, der er bestyrelsesrepræsentant i Eintracht Frankfurt.

Rønnow har gennem længere tid været en af Superligaens største profiler med gode chancer for at blive udtaget til det danske landshold til sommerens VM i Rusland som en af garderingerne for Kasper Schmeichel.