Fodbold

Bayern München henter tidligere spiller ind som træner

Frankfurt-træner Niko Kovac bliver kommende cheftræner i Bayern München efter denne sæson.

Niko Kovac, der lige nu er cheftræner i den tyske fodboldklub Eintracht Frankfurt, tager over som cheftræner i Bayern München efter denne sæson.

Det bekræfter Bayern München fredag på sin hjemmeside, efter at flere tyske medier erfarede det torsdag aften.

Niko Kovac tiltræder 1. juli på en treårig kontrakt.

72-årige Jupp Heynckes, der er cheftræner i Bayern München i øjeblikket, har tidligere meddelt, at han ikke fortsætter i storklubben efter denne sæson.

Torsdag aften erfarede Bild, Kicker og Sport Bild, at kroaten Niko Kovac ville blive ny træner i Bayern München.

Frankfurt oplyser på Twitter, at klubben afholder et pressemøde med Niko Kovac, som er rykket fra klokken 13 til klokken 15, så også sportsdirektør Fredi Bobic kan nå at deltage.

Pressemødet skulle afholdes som optakt til Frankfurts lørdagskamp ude mod Bayer Leverkusen i Bundesligaen, men temaet omkring trænerposten vil med sikkerhed blive berørt.

Niko Kovac har kontrakt med Frankfurt frem til sommeren 2019. 

Ifølge Kicker har 46-årige Niko Kovac en frikøbsklausul på 2,2 millioner euro (16,3 millioner kroner), og den pris er Bayern München villig til at betale.

Og valget af ny træner er det rigtige. Det mener klubbens nuværende mand på posten.

- Jeg mener, Bayern har truffet et godt valg. Han er selvskrevet til at overtage Bayern, siger Jupp Heynckes, der samtidig kalder Kovac for en "innovativ og flittig" træner.

Bayern München har for nylig vundet det tyske mesterskab for sjette sæson i træk.

Bayern München er fortsat også med i Champions League, hvor holdet i semifinalerne skal op mod Real Madrid.

Torsdag blev det bekræftet, at Brøndby-målmand Frederik Rønnow skifter til Frankfurt til sommer.

Den 25-årige keeper mangler dog endnu at forhandle sine personlige vilkår på plads med bundesligaklubben, der har tilbudt ham en fireårig kontrakt.

Bayern München-sportsdirektør Hasan Salihamidzic bekræftede fredag også, at både Arjen Robben og Franck Ribery er tilbudt etårige forlængelser af deres kontrakter, som de overvejer i øjeblikket.

34-årige Robben og 35-årige Ribery har begge kontraktudløb til sommer, men de to aldrende kantspillere ser ud til at fortsætte i endnu en sæson.