Fodbold

Chelsea-manager forklarer årsagen til Andreas Christensens formdyk

Andreas Christensen er slidt mentalt, fortæller Antonio Conte. Albert Gea / Ritzau Scanpix

Den danske fodboldspiller har fået en sjælden pause i startopstillingen hos Chelsea.

Andreas Christensen har været en fast brik i midten af Chelseas tremandsforsvar i denne sæson.

Men i sidste uges Premier League-kamp mod West Ham måtte den 22-årige dansker se hele kampen fra bænken. I stedet var den erfarne Gary Cahill foretrukket.

Forud for den kommende ligakamp mod Southampton fortalte Chelseas manager, Antonio Conte, på et pressemøde, at 'AC' er mentalt slidt.

- Glem ikke, der er tale om en ung spiller. For ham er det den første sæson på dette niveau. Og når man spiller her, mister man en masse mental energi.

- På samme tid mener jeg, at tidspunktet er rigtigt til at give Gary Cahill noget spilletid. Vi taler om en vigtig spiller. Ikke kun for Chelsea, men også for landsholdet.

Vil rotere resten af sæsonen

Andreas Christensen har i den seneste måned været udsat for meget kritik, da han har begået fejl i store kampe mod FC Barcelona og Tottenham. Flere gange er det blevet straffet med scoringer imod Chelsea.

Efter FC Barcelona-kampen snakkede han med klublegenden John Terry, som hjalp ham på det mentale aspekt.

- Han sagde til mig, at det er naturligt at lave fejl og forsøgte at sætte det i perspektiv. Vi kan ikke gøre noget om, når nogen scorer imod os, så når vi laver fejl, kan det være meget afgørende, og så er det nemt at pege fingre, sagde Andreas Christensen til Eurosport.

På grund af fejlene har flere engelske medier spekuleret i, hvornår Cahill ville blive valgt i stedet for Christensen. Valget på englænderen skal dog ikke ses om en fast løsning.

- Jeg har en mulighed for at lave rotationer på holdet. Specielt i forsvaret. Og når muligheden er der, og jeg ser nogle ting, vil jeg forsøge at ændre det, siger Conte, som har tænkt sig at rotere mellem sin forsvarsspillere resten af sæsonen.

Andreas Christensen har spillet 37 kampe for Chelsea i denne sæson.