Fodbold

Schmeichel udgår med skade i Leicester-skuffelse

Kasper Schmeichel måtte lade sig udskifte med fire minutter tilbage af kampen. Ed Sykes / Ritzau Scanpix

Leicester tabte til Burnley i kampen om Premier Leagues syvendeplads, som måske giver adgang til Europa.

Der er talt og skrevet meget om de seks bedste hold i Premier League, da det er dem, som skal spille europæisk fodbold i næste sæson.

Men syvendepladsen kan måske også give en billet til kvalifikationen i Europa League, og den placering blev der kæmpet om lørdag eftermiddag.

Burnley vandt 2-1 hjemme over Leicester og cementerede dermed, at London-klubben lige nu er den bedste klub af de næstbedste.

Med sejren konsoliderede Burnley nemlig syvendepladsen med 52 point efter 33 kampe. Det er ni point mere end Leicester på ottendepladsen.

Med fem spillerunder tilbage ser det dermed ikke ud til, at Leicester og landsholdsmålmand Kasper Schmeichel skal spille europæisk fodbold i næste sæson.

Netop Schmeichel måtte udgå med en skade efter 86 minutter, da han stødte ind i Burnley-spilleren Ashley Barnes, og ind kom reservekeeperen Ben Hamer.

Det er endnu uvist, hvor slem skaden til Schmeichel er.

Burnley kan komme i Europa

Mens Leicester ikke har mere at spille for i denne sæson, kan Burnley stadig håbe på europæisk deltagelse i næste sæson. Men det kræver, at enten Chelsea, Manchester United eller Tottenham vinder FA Cuppen.

Det skyldes, at de tre tophold ser ud til at kvalificere sig til Europa ved at ende i toppen af ligaen.

Hvis Southampton, som er den fjerde og sidste semifinalist i FA Cuppen, vinder den prestigefyldte pokalturnering, så tager holdet pladsen i Europa, og så giver syvendepladsen ingenting.

Burnley kom bedst fra start i lørdagens opgør mod Leicester.

Allerede efter seks minutter scorede Burnley-angriberen Chris Wood til 1-0, efter at Schmeichel havde reddet i første omgang. Returen røg dog lige ud til Wood, som havde nemt ved at sætte bolden i tomt net.

I optakten til målet hang Leicester-backen Benjamin Chilwell i venstre side og ophævede den offside, Wood ellers havde befundet sig i.

Tre minutter senere fordoblede Burnley-stopperen Kevin Long føringen på et hovedstød efter et hjørnespark.

I kampen for at undgå nedrykning snuppede Huddersfield en særdeles vigtig 1-0-sejr hjemme over Watford.

Det var Huddersfields danske landsholdsspiller Mathias "Zanka" Jørgensen, som leverede en smart assist, som Tom Ince udnyttede til at score til 1-0 i overtiden.