17-årig englænder kåret til årets spiller som den yngste i historien

16x9
14 gange i denne sæson har Sessegnon kunne række armene i vejret som målhelt. Foto: Ed Sykes / Ritzau Scanpix

Fulhams Ryan Sessegnon har modtaget titlen som sæsonens bedste spiller i den næstbedste række i England.

Som den yngste spiller nogensinde modtog den blot 17-årige teenager Ryan Sessegnon en flot pris, da han blev kåret som sæsonens bedste spiller i den engelske Championship.

Det skete ved prisuddelingen EFL Awards i London. Et årligt gallaarrangement i England, der fejrer de bedste fodboldpræstationer i landets anden-, tredje- og fjerdebedste række.

Den unge kantspiller har haft en fantastisk sæson i den engelske Championship, hvor han har nettet 14 gange i 43 kampe for sit hold, Fulham.

Klubben ligger lige nu nummer tre i Championship. Kun et point fra andenpladsen, som sikrer direkte oprykning til Premier League. 

Den imponerende sæson har medført interesse fra flere engelske storklubber som Tottenham, Liverpool og de to Manchester-klubber.

Og for Sessegnon er målet da også landets bedste række. Men lige nu håber han mest på, at det lykkes med hans nuværende holdkammerater.

- Jeg vil bare gerne spille i Premier League med Fulham. Vi er på en utrolig rejse denne sæson, og den vil jeg fortsætte. Forhåbentlig rækker det til en plads i Premier Lague. 

- Vi håber, vi kan sikre os en af pladserne, der giver direkte oprykning. Men hvis ikke det lykkes, vil vi gøre vores bedste i playoff-kampene, siger Ryan Sessegnon til BBC Sport.

Den engelske teenager vandt prisen som bedste Championshipspiller i sæsonen foran den 27-årige holdkammerat Tom Cairney og Wolverhamptons 21-årige midtbanespiller, Ruben Neves.