Vrede fans forsøgte at komme ind i Ajax’ spillerbus

16x9
Ajax' fans er utilfredse med holdets resultater. Foto: Bas Czerwinski / Ritzau Scanpix

Ajax Amsterdam har skuffet sine fans igen i denne sæson. Søndag var utilfredsheden tydelig, da spillerne vendte hjem efter et nederlag.

Cirka 150 sure og skuffede fans forhindrede søndag aften Ajax’ spillertrup i at komme ind på klubbens stadion.

Efter et 3-0-nederlag på udebane til PSV Eindhoven, der sikrede PSV mesterskabet, blev bussen stoppet umiddelbart foran Johan Cruijff Arena. Flere fans forsøgte endda at komme ind i spillerbussen, skriver blandt andre NOS, der har en video af episoden.

Flere slag blev sendt af sted mod bussen, og flere gange forsøgte fans også at rive i håndtagene for at komme ind i bussen. Efter et stykke tid steg nogle af spillerne ud for at tale med de vrede tilhængere. Lasse Schöne var blandt de spillere, der forsøgte at berolige fansene.

Schöne spillede hele kampen mod PSV, mens Kasper Dolberg blev skiftet ind. Rasmus Nissen tilbragte alle 90 minutter på bænken, inden turen gik tilbage mod Amsterdam. Det var angiveligt forventet, at situationen kunne opstå. Ifølge De Telegraaf havde man forsøgt at bremse togene mellem Eindhoven og Amsterdam for at forsinke fansene, men det hjalp altså ikke noget.

Politiet var til stede under episoden ved spillernes ankomst til Amsterdam, men greb ikke ind. En enkelt vagt forsøgte derimod at få ro over situationen.

Vil have direktøren til at gå

Utilfredsheden kommer som en reaktion på, at Ajax for fjerde år i træk er blevet slået i kampen om at vinde det hollandske mesterskab. Inden da havde holdet vundet Æresdivisionen fire år i træk. I alt er det blevet til 33 mesterskaber, og derfor forventer tilhængerne simpelthen, at spillerne præstere bedre end de har gjort de seneste sæsoner.

Fansene ser direktør Edwin van der Saar som den ansvarlige for klubbens resultater. Derfor opfordrede de igen søndag til, at han forlader klubben.

Van der Saar har ellers forsøgt at rette op på resultaterne. Tidligere på sæsonen fyrede han træner Marcel Keizer og to assistenter. Efterfølgeren Erik Ten Hag har dog ikke formået at få holdet på guldkurs. Med tre kampe tilbage af sæsonen ligger Ajax nummer to med fem point ned til AZ Alkmaar.

PSV Eindhoven har et forspring på 10 point, og dermed er mesterskabet som nævnt sikret.