Fodbold

Morten Olsen afviste Australien, der var på jagt efter VM-træner

Morten Olsen kunne have været med ved VM 2018 som træner for Australien. Liselotte Sabroe / Scanpix Denmark

Morten Olsen kunne have stået over for Danmark ved sommerens VM-slutrunde. Han takkede dog nej til det australske fodboldforbund.

Danmarks tidligere landstræner Morten Olsen kunne til sommer have været træner for VM-modstanderen Australien.

Morten Olsen er nemlig blevet kontaktet af det australske fodboldforbund, der i november 2017 stod uden træner. Det fortæller Olsen i Meyerheim & stjernerne, der kan ses på TV 2 PLAY.

- Det var som landstræner. Jeg blev bedt om at komme til samtale, og vidste at der var to trænere. Men jeg sagde nej. Det ville jeg ikke. Det havde været spændende for medierne, men nej, nej, fortæller Morten Olsen og uddyber:

- Det er dejligt at få et klap på skulderen, for så er der et eller andet, du har gjort rigtigt, når de vil have en samtale omkring det. Men jeg sagde nej. ”Det behøves ikke – men tak for det”.

Morten Olsen stoppede som dansk landstræner i 2015, da kvalifikationen til EM 2016 kiksede med et samlet nederlag til Sverige i playoff-kampene. Siden da har han i en lang periode udtalt, at han kun ville vende tilbage til trænergerningen, hvis der kom et ekstraordinært tilbud.

Entusiasmen mangler

I februar 2018 fortalte Morten Olsen, at han ikke kommer til at træne flere fodboldhold. Han er mættet af et imponerende langt liv i topfodbold, og derfor afviste han jobsamtalen med det australske fodboldforbund. Også selvom endnu en VM-oplevelse var en realistisk mulighed.

- Jeg har været der før, og det har været spændende. Men jeg må også sige, og det er egentlig det altafgørende, at energien og entusiasmen er der ikke mere.

Morten Olsen var dansk landstræner fra 2000 til 2015. Han nåede at lede holdet i 166 landskampe, blandt andet ved to VM- og to EM-slutrunder.

Som spiller nåede Olsen 102 landskampe. Han var en central figur på det legendariske dynamithold i 80’erne, hvor han ud over to EM-slutrunder spillede med i landsholdets gennembrudsturnering – VM i 1986.

Australien endte med at ansætte hollandske Bert van Marwijk. Ved VM 2018 er Danmark og Australien også i gruppe med Peru og Frankrig.