Én ting har været afgørende for Eriksens succes, mener ekspert

Christian Eriksen er af med- og modspillere blevet hædret med en placering på årets hold i engelsk fodbold.

Danske Christian Eriksen modtog onsdag en sjælden hæder, da han blev præsenteret som en del af årets hold i Engelsk fodbold.

Eriksen er den første dansker i 25 år, der er blevet stemt ind på spillernes eget favorithold i samarbejde med den engelske spillerforening PFA. Succesen skyldes især, at Eriksen har udviklet sig meget på et bestemt punkt, fortæller TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen.

- Hans løbepensum er blevet helt ekstraordinært. Det er imponerende at se det overskud, han løber med. Han spiller i verdens hårdeste liga og i Champions League, og alligevel kan han tage en sprint i de allersidste minutter. Han har et vanvittigt løbepensum og et kæmpe overskud, og det har været med til at gøre ham mere målfarlig, fordi han søger endnu mere ind i feltet, siger Kasper Lorentzen og uddyber Eriksens kompetencer:

- Han kan både gå ned i banen og trække spillet frem ved at sætte sine holdkammerater tidligt op, fordi han er dygtig til at læse spillet og kan sætte et flow i holdets spil. Andre gange ryger han lidt længere op i mellemrummet mellem modstandernes midtbane og forsvar, og der er han med til at lægge op til mål eller score dem selv.

Christian Eriksen har i denne sæson scoret 10 mål, mens han har lagt op til ni scoringer. Dermed har danskeren haft sidste eller næstsidste fod på 29 procent af Tottenhams Premier League-mål.

- Igennem hele sæsonen har han været sindssyg vigtig for holdet. Harry Kane er vigtig for Tottenham som målscore, men Eriksen er mindst lige så vigtig som spilstyrer, oplægger og målscore.

- Derfor er det fortjent, at han er kommet på årets hold. Og når man lige vurderer, hvor mange dygtige spillere der er i Premier League, som ikke er på årets hold, så er det svært ikke at være imponeret, slutter Lorentzen.

Eriksen er den spiller i Premier League, der har scoret flest mål på afslutninger uden for feltet, siden han kom til ligaen for fire sæsoner siden.
Eriksen er den spiller i Premier League, der har scoret flest mål på afslutninger uden for feltet, siden han kom til ligaen for fire sæsoner siden. Foto: Daniel Leal-olivas / Ritzau Scanpix

Efter 34 af de 38 ligakampe ligger Tottenham nummer fire i Premier League. Holdet har henholdsvis to og tre point op til Liverpool og Manchester United på tredje- og andenpladsen.

Årets hold - valgt af spillerne selv

Målmand: David De Gea, Manchester United

Forsvar: Kyle Walker, Manchester City - Jan Vertonghen, Tottenham - Nicolás Otamendi, Manchester City - Marcos Alonso, Chelsea

Midtbane: David Silva, Manchester City - Kevin De Bruyne, Manchester City - Christian Eriksen, Tottenham

Angreb: Harry Kane, Tottenham - Mohamed Salah, Liverpool - Sergio Agüero, Manchester City