Tidligere Arsenal-spiller er favorit til trænerjob, vurderer Flemming Toft

16x9
Patrick Vieira er tidligere anfører i Arsenal. I dag er han cheftræner for New York City FC. Foto: Matthew Childs / Scanpix Denmark

Kandidaterne er mange til trænersædet i Arsenal, der bliver ledigt efter denne sæson, når Arséne Wenger stopper i klubben efter 22 år.

I 22 år har Arsenals ledelse været fri for at lede efter en ny manager, men nu går den ikke længere. 

Fredag offentliggjorde London-klubben på sin hjemmeside, at dens manager siden den 1. oktober 1996, Arséne Wenger, stopper efter denne sæson.

Min favorit er Patrick Vieira, fordi han er så meget Arsenal-mand, og han har så meget Arsenal i blodet

Flemming Toft

Nu skal den engelske storklub igen på trænerjagt, og allerede nu er gætterierne begyndt hos alverdens medier og bookmakere. TV 2 SPORTs fodboldkommentator peger på den tidligere Arsenal-anfører Patrick Vieira som en af de mest oplagte kandidater.

- Der er rigtig mange navne, der kommer i spil, fordi det er så stor og traditionsrig en klub. Min favorit er Patrick Vieira, fordi han er så meget Arsenal-mand, og han har så meget Arsenal i blodet. Problemet med ham kan være manglende erfaring, men ellers kunne han været et godt bud, siger Flemming Toft.

- Luis Enrique er også en af de store favoritter, men ham tror jeg også, at Chelsea er interesseret i, da jeg regner med, at de også skal have ny træner efter denne sæson, siger Toft videre med henvisning til, at Antonio Conte forventes at stoppe som manager i Chelsea.

Patrick Vieira er i dag træner for den amerikanske klub New York City FC, hvor han ikke har travlt med at komme videre fra.

- Jeg er altid beæret over at høre, når mit navn bliver koblet sammen med forskellige klubber. Det er godt for mit ego, men jeg er glad, hvor jeg er. Vi må se, hvad der sker inden for de kommende år, siger Patrick Vieira, der har været i den amerikanske klub siden 2016, til BBC.

Bookmakere har tidligere Liverpool-manager som favorit

Hvis man spørger bookmakerne, må Patrick Vieira tage til takke med at være outsider. Hos Danske Spil giver franskmanden syv gange pengene igen, mens man kun får sine penge fem gange igen, hvis man satser på den tidligere Liverpool-manager Brendan Rogers.

FC Barcelonas tidligere træner Luis Enrique er den næststørste favorit hos bookmakerne, men hvis man spørger Sky Sports' ekspert i spansk fodbold Guillem Balague, er Enrique måske det bedste bud.

- Nu fortæller jeg, hvad Arsenal mangler. De mangler Luis Enrique. Vil han være vild med det? Han ville elske det. Hvorfor? Fordi han er klar til at komme tilbage efter et sabbatår, og han har alle mulige tilbud, siger fodboldeksperten.

- Jeg tror ikke, at Arsenal har taget kontakt og er begyndt på forhandlingerne. Luis Enrique er ledig, og han har holdt sig selv ledig, fordi han vil have det rigtige job, siger Balague.

Luis Enrique nåede med Barcelona at vinde La Liga to gange, Copa del Rey tre gange og Champions League én gang, inden han før denne sæson overlod trænersædet til Ernesto Valverde.

TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen vil ikke afvise, at det kan blive én af de tre ovenstående, men han mener, at Arsenal skal ud og finde en træner, der bringer noget nyt til klubben.

- De skal ud og finde en manager, som de kan se i klubben i mange år. Luis Enrique vil sikkert godt kunne få succes i et par år, men jeg tror ikke, det er ham, der sidder der i 20 år. De skal finde en, der kan bringe nye idéer ind og skabe fremtiden, siger Lorentzen.

Arsenal er nummer seks i Premier League, hvor der resterer fem kampe af sæsonen. Dermed kommer de - med al sandsynlighed - ikke i Champions League i næste sæson, medmindre de vinder Europa League, hvor de møder Atlético Madrid i semifinalen.