Salah er på niveau med Ronaldo og Messi, fastslår ekspert

16x9
Mohamed Salah hører til blandt verdens allerbedste spillere, fastslår fodboldekspert Kasper Lorentzen. Foto: Filippo Monteforte / Ritzau Scanpix

Mohamed Salah var direkte involveret i fire af Liverpools fem mål, da englænderne slog Roma i den første Champions League-semifinale.

Salahs show.

Sådan kan man beskrive størstedelen af Liverpools kampe i denne sæson. Den egyptiske angriber har i de fleste kampe været fænomenal, og igen i den første Champions League-semifinale var Salah uovertruffen.

Mohamed Salah scorede de to første mål og lagde op til de to næste, da Liverpool slog AS Roma med 5-2. Det får TV 2 SPORTs fodboldekspert Kasper Lorentzen til at placere egypteren blandt verdens allerbedste spillere.

- Det han leverer lige nu, det er det, vi har set fra Ronaldo og Messi tidligere. Han leverer på den allerhøjeste hylde, og han gør det også i Premier League, som regnes for at være den stærkeste liga. Han slår rekorder målscoringsmæssigt og afgør kampene, ligesom Ronaldo og Messi har været vant til. Det kan sagtens gøre Salah til verdens bedste fodboldspiller, siger Kasper Lorentzen.

Inden denne sæson spillede Mohamed Salah for tirsdagens modstander, Roma. Her blev det til henholdsvis 15 og 14 scoringer i de seneste sæsoner. Til sammenligning har Salah foreløbig nettet 31 gange i sin første sæson Premier League-sæson og 43 gange i alt, hvis man tæller de øvrige turneringer med.

- Nu er han helt oppe på den øverste hylde med Ronaldo og Messi. Det kan være på grund af træneren Jürgen Klopp, Salahs modenhed og så spillestilen, der passer ham rigtig godt med mange omstillinger. Han er hurtig, og isoleret én mod én er han rigtig dygtig.

Fører han Liverpool i finalen i Champions League?

- Ja, det gør han helt sikkert. Det er der ingen tvivl om.

Siden 2008 er det kun Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, der er blevet kåret som verdens bedste fodboldspiller.

Liverpool og Roma spiller returkamp på onsdag den 2. maj.