Fodbold

Iniesta forlader FC Barcelona efter 22 år i klubben

FC Barcelonas anfører stopper i klubben efter denne sæson. Det fortalte han på et pressemøde fredag eftermiddag.

Andrés Iniesta, FC Barcelonas ikoniske fodboldleder, har besluttet sig for at forlade klubben.

Det sker 22 år efter sin ankomst til den catalanske storklub, 16 år efter debuten på førsteholdet og med svimlende 31 titler på cv’et. Og endnu én i sigte – Iniesta og Barcelona er kun en enkelt sejr fra at vinde det spanske mesterskab igen i år.

- Det her er min sidste sæson i klubben. Jeg har tænkt over min beslutning i lang tid, og for mig er Barcelona verdens bedste klub. Denne klub har givet mig alt, sagde en tydeligt bevæget Andrés Iniesta på et pressemøde fredag eftermiddag.

Andrés Iniesta tog en dyb indånding, da pressemødet startede. Foran en stor gruppe journalister, sin familie og alle holdkammeraterne fortalte Iniesta om sin beslutning. Han måtte flere gange holde pauser, fordi han var så bevæget.

Iniesta modtog klapsalver, da han fortalte om sin beslutning.

Formet af FC Barcelona

Gennem adskillige sæsoner har Iniesta været blandt verdens bedste midtbanespillere, når det gælder om at holde på bolden eller spille en medspiller fri. Kombineret med hans loyalitet og sympatiske facon har det gjort ham til en enormt populær mand i FC Barcelona, der sidste år gav ham en ’livstidskontrakt’ for resten af hans karriere.

- Det er en meget svær dag for mig, fordi jeg skal sige farvel til en klub, hvor jeg har brugt hele mit liv. En stor del af den, jeg er, skyldes FC Barcelona og La Masia (klubbens akademi, red.) - jeg er meget taknemmelig, lød det fra Iniesta, inden han blev mødt af massive klapsalver. 

Iniesta fortalte desuden, at han hele tiden har haft et mål om at spille på højeste niveau, mens han var i Barcelona. Derfor stopper han i klubben, mens han stadig er selvskrevet i startopstillingen.

Rygtet til kinesisk fodbold

I et stykke tid har den snart 34-årige Iniesta været rygtet til kinesisk fodbold, hvor selv de imponerende lønninger i FC Barcelona kan blegne. Iniesta har tidligere haft udgangen af april som en deadline i forhold til en beslutning om fremtiden. Fremtiden blev dog kun omtalt kortvarrigt.

- Jeg kommer aldrig til at spille mod FC Barcelona, så det bliver ikke i Europa. Der er stadig noget, der skal falde på plads efter sæsonen.

Ud over de 31 – snart 32 – titler med FC Barcelona har Iniesta også triumferet med det spanske landshold. I 2010 afgjorde han VM, da han scorede til 1-0 mod Holland i den forlængede spilletid.

Andrés Iniesta var også med til at vinde EM-guld med Spanien i både 2008 og 2012.