Roma raser efter CL-exit: - Det er pinagtigt og en joke

16x9
Daniele De Rossi og resten af Roma-spillerne var ikke helt tilfredse, da de onsdag aften røg ud af Champions League. Foto: Filippo Monteforte / Ritzau Scanpix

Roma-spillerne og præsidenten hungrer efter et videodommer-system, da de mener, at de blev snydt for flere straffespark onsdag aften.

Roma-spillerne kastede deres arme i vejret og løb hen til dommeren, hvor de udtrykte deres store frustration.

Efter 63 minutter i det andet opgør i Champions League-semifinalen mellem Liverpool og AS Roma, der blev spillet onsdag aften, blev Roma-spillerne stærkt utilfredse med slovenske Damir Skomina, der var kampens dommer.

Her blev Stephan El Shaarawys skud nemlig blokeret af Liverpools Trent Alexander-Arnold, der ifølge TV-billederne så ud til at stoppe bolden med hånden. Og dette var Romas præsident ikke tilfreds med efter kampen.

- Det er en absolut joke, og det er pinagtigt. Det står helt klart, at der er brug for VAR i Champions League, fordi man kan ikke lade disse ting ske, siger Romas præsident, James Pallotta, ifølge football-italia.net.

- Dzeko var ikke offside og blev fældet, hvor der skulle have været straffe. I det 63. minut var der hånd på bolden, som var åbenlyst for enhver – bortset fra dem, der var på banen. Der skulle også have været et rødt kort. Jeg ved, at det er svært for dommerne, men det er pinligt, når vi taber over to kampe på denne måde.

VAR, som præsidenten efterspørger, betyder Video Assistant Referee. Det er et system, hvor dommerne har mulighed for at pause kampen for at gå ud for at se video af hændelsen. VAR er allerede blevet testet af og indført i flere store ligaer, men altså ikke i Champions League endnu.

- Det er den vigtigste klubturnering, hvorfor er der ikke VAR?

Midtbanespilleren Alessandro Florenzi tror måske, at finalen imellem Real Madrid og Liverpool havde været anderledes, hvis der havde været VAR.

- VAR fjerner en masse tvivl, da det kan ske, at dommerne ikke ser alt i et splitsekund, men på bare 10 sekunder kan de se situationen igen og være sikre, sagde Alessandro Florenzi efter kampen.

- Der er stadig bitterhed – især for det straffespark, som også ville have været et rødt kort. Det gør én sur, når man ryger ud på denne måde. Vi indkasserede syv mål over to opgør, men uden Mohamed Salahs første mål, der var offside. Derefter straffesparket på Edin Dzeko, der ikke var offside og derefter åbenlyst straffesparket, hvor der var hånd på bolden.

Også sportsdirektøren var ikke tilfreds med de uheldige episoder. Han mener, at de er nødt til at træde i karakter nu.

- Der var to klare straffespark, der ikke blev givet, og der var også et rødt kort. Tiden er kommet til, at italiensk fodbold skal hæve sin stemme. Godt klaret af Liverpool, men selvfølgelig skal disse ting ses igennem. Jeg forstår ikke, hvorfor VAR ikke bliver brugt i den mest vigtig klubturnering, der er, siger Monchi.

Forsvarsspilleren Federico Fazio påpeger også, at Roma efter hans mening blev snydt for to straffespark, og at det var mærkværdigt, at der kun var lagt tre minutter til i anden halvleg.

- Vi viste endnu en gang, at vi kan spille god fodbold og score mål. Det var en skam – især med de to straffespark, som vi ikke tilkendt. Der var også en dommer, som kun gav tre minutters tillægstid. Vi skal tænke positivt, selvom vi ikke fik de to straffespark, siger forsvarsspilleren.

Champions League-finalen i mellem Real Madrid og Liverpool bliver spillet den 26. maj i den ukrainske hovedstad, Kiev.