Tusindvis af Brøndbyfans har erobret København

Brøndby IF kan vinde den første titel i 10 år, når klubben spiller pokalfinale mod Silkeborg torsdag eftermiddag.

København er gul og blå Kristi himmelfarts dag.

På Rådhuspladsen og andre nærliggende pladser vrimler det med folk i gule trøjer, der soler sig under den blå himmel. Tusindvis af Brøndbytilhængerne varmer op til eftermiddagens pokalfinale, hvor Brøndby kan vinde den første titel i 10 år.

- Det er finaledag. Så skal man feste, fastslår næstformanden i Brøndby Support, Sarah Agerklint.

- Vi glæder os. Kroppen sitre, og jeg kan se på de sociale medier, at folk har været oppe siden klokken seks og klokken fire i morges, fordi de bare ikke kan sove mere.

Brøndby har solgt alle klubbens cirka 20.000 billetter til kampen. Det tog kun et døgn, og grundet den store efterspørgsel kan det slet ikke udelukkes, at en stor del af de neutrale billetter også er købt af Brøndbyfans.

De håber alle sammen, at Brøndby kan vinde den første titel siden pokalfinalen i 2008, hvor Esbjerg blev besejret med 3-2.

- Jeg håber bare, klubben og drengene vil give mig og alle de andre fans, der har lidt i 10 år, et trofæ. Selvom spillet på banen næsten er en gave i sig selv.

Fælles march mod Parken

Klokken 14 begyndte den store gruppe af Brøndbyfans at gå fra Rådhuspladsen til Parken. Sarah Agerklint forventer, det tager cirka halvanden time, før alle de gulklædte fodboldfans er fremme ved nationalarenaen.

Ifølge TV 2s oplysninger er marchen indtil videre foregået uden uro. Kun et par kanonslag er blevet affyret på vejen. 

I Parken sparkes pokalfinalen mod Silkeborg i gang klokken 17. På papiret ligner det en ulige kamp, idet Superligaens førerhold er udråbt som klare favoritter mod Silkeborg, der i øjeblikket kæmper for at undgå nedrykning. Silkeborgenserne kan dog lune sig ved tanken om, at klubben aldrig har tabt en pokalfinale. I 2001 blev AB slået med 4-1 i Silkeborgs eneste pokalfinale.

Derudover er håbet ifølge Lars Lilholt, tilhænger af klubben og sponsor i Silkeborg gennem flere sæsoner, at Brøndby simpelthen undervurderer de undertippede jyder. 

- Jeg tror allerede, vi har en halv sejr hjemme. Brøndby får gummiben, fordi de allerede er sikre på, det er dem, der vinder. Der kan godt ske et eller andet, for vi kan sagtens spille fodbold, og vi har nogle folk, der virkelig kan trylle med klatten. Og hvis vi er heldige at få én ind, så kan der sket alt muligt. Fodbold, psykologi, mennesker. Det kan blive til hvad som helst, siger Lars Lilholt, der på grund af en koncert i Vejle må nøjes med at se kampen i fjernsynet.

Silkeborg og Brøndby mødes i pokalfinalen 2018.

Siden Silkeborgs kvalifikation til finalen har det været håbet, at 6000 fans ville komme til København og bakkeholdet op.

Pokalfinalen 2018 begynder klokken 17.

Hør en ung Brøndbyfan beskrive stemningen på Rådhspladsen i videoen herunder.

Tusindvis af Brøndby-fans er samlet på Rådhuspladsen før pokalfinalen mod Silkeborg. Video: TV 2 Sport