Pokaltriumf rørte Brøndby-ejer til tårer: Sæsonen er allerede godkendt

16x9
Brøndbyspillerne giver Alexander Zorniger en lufttur efter pokalfinalesejren over Silkeborg. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Jan Bech Andersen, der ejer hovedparten af aktierne i Brøndby IF, er lykkelig efter pokalsejren Kristi Himmelfartsdag.

Følelserne tog tydeligvis over, da en emotionel Jan Bech Andersen løb tværs over Parkens græstæppe med kurs mod de festende Brøndbytilhængere.

Klubejeren greb fat om træner Alexander Zorniger og gestikulerede livligt ud mod den gule mur, der fejrede pokalsejren på 3-1 over Silkeborg. Brøndbys første titel i 10 år.

- Det er en kæmpe-kæmpestor ting, som vi alle sammen har arbejdet for. Jeg er bare superlykkelig, siger Jan Bech Andersen til TV 2 SPORT og blåstempler de gules sæson, der kan ende med The Double – både mesterskabet og pokalsejren.

- Det her var et skridt på vejen. Jeg synes, sæsonen allerede er supergodkendt. Nu har vi en titel, som er vigtig for vores selvforståelse. Det bliver vi nødt til at sige – det er jo dét, vi går på arbejde for. Som jeg sagde til svendene inden kampen: Vi har ikke løbet rundt i skoven i januar for at sidde med benene oppe og se pokalfinalen. De her drenge kæmper for titler.

Sejren i Parken rørte Jan Bech Andersen følelsesmæssigt, fortæller han til TV 2 SPORT. Ud over adskillige millioner kroner har Jan Bech Andersen også kastet sin kærlighed i Brøndby IF, der har været gennem 10 magre år med sportslige og økonomiske problemer.

Netop derfor rørte det Jan Bech Andersen til tårer, da klubben med det store fællesskab torsdag var tilbage som titelvinder.

- Man vinder og taber sammen, så man skal også glæde sig sammen. Der går ikke noget af mig af at knibe en tåre foran svendene. Det gør ikke noget, siger Jan Bech.  

Brøndbys anfører Johan Larsson løfter DBU Pokalen efter finalesejren på 3-1 over Silkeborg.
Brøndbys anfører Johan Larsson løfter DBU Pokalen efter finalesejren på 3-1 over Silkeborg. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

Der er mere i vente

Også Kasper Fisker, der blev skiftet ind i finalen, var overvældende glad efter finalesejren:

- Det er det største, der er sket i min karriere. At vinde med Brøndby efter 10 års tørke… Det bliver ikke større, siger han til TV 2 SPORT.

Derefter pointerede han, at finalesejren kun skulle fejres torsdag aften. Allerede mandag kan Brøndby nemlig tage et meget stort skridt mod det danske mesterskab, hvis klubben besejrer FC Midtjylland på hjemmebane. Selv uafgjort vil bringe Brøndby tættere på mesterskabet, som målmand Frederik Rønnow også øjner.

- Vi har haft en fantastisk sæson, men vi ved godt, vi ikke er færdige endnu. Der er mere i vente, siger han til TV 2 SPORT.

Et billede på det unikke sammenhold i Brøndby. Cirka 20.000 fans gik fra Rådhuspladsen til Parken. Undervejs stoppede de ved Rigshospitalet for at synge for 1-årige Felix og hans forældre. Felix kæmper med en alvorlig leversygdom.
Et billede på det unikke sammenhold i Brøndby. Cirka 20.000 fans gik fra Rådhuspladsen til Parken. Undervejs stoppede de ved Rigshospitalet for at synge for 1-årige Felix og hans forældre. Felix kæmper med en alvorlig leversygdom. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Inden pokalfinalen 2018 blev Brøndbys seneste titel vundet i samme turnering i 2008. Dengang blev Esbjerg slået med 3-2 i finalen.

Klubbens seneste mesterskab er fra 2005, hvor Brøndby også vandt pokalfinalen.