Fodbold

Oliver Kahn stiller spørgsmål ved Neuers VM

Oliver Kahn spørger, om det er klogt at sende Manuel Neuer til VM, når han ikke har spillet i et halvt år.

Den tyske stjernemålmand Manuel Neuer er tilbage i træning hos Bayern München og regner med at blive klar til sommerens VM-slutrunde i Rusland ovenpå en langvarig skade og operation i foden.

Men er det nu også klogt at stille med en målmand, der ikke har spillet en kamp siden september sidste år.

Det tvivler den tyske keeperlegende Oliver Kahn på. Han vogtede Tysklands bur i perioden fra 1995 til 2006.

- Manuel må stille sig selv spørgsmålet, om han gør sig selv en tjeneste, som situationen er nu, siger Oliver Kahn til avisen Bild.

Den tyske Bundesliga sluttede i denne weekend, så Neuers eneste mulighed for at spille en betydende kamp inden VM er Bayern Münchens pokalfinale mod Eintracht Frankfurt på lørdag.

- Spørgsmålet er, om det er klogt at udtage en spiller, der ikke har spillet kamp i mere end et halvt år.

- Bare Manuel Neuer selv kan vurdere, om det er fornuftigt at spille VM, og om det i det hele taget er muligt. Så længe han ikke spiller kampe, er det en klar indikation på, at han ikke er hundrede procent klar, siger Kahn.

Det forventes, at landstræner Joachim Löw tirsdag præsenterer bruttotruppen til VM, hvor Tyskland stiller op som forsvarende verdensmester.

Neuer var en sikker sidste skanse ved VM i 2014, men hvis han ikke vogter målet i Rusland, råder Löw blandt andet over en kompetent målmand i Barcelonas Marc-André ter Stegen.