VM fodbold

Her er Danmarks landsholdstrøje til VM i Rusland

Det danske landshold kommer til VM-slutrunden i Rusland til at spille i en trøje, der er inspireret af Den Kongelige Livgarde.

Når Danmark skal i kamp til VM i Rusland bliver det iført en trøje, hvor flere af kendetegnene er hentet fra det royale danske forsvar.

Dansk Boldspil-Union og landsholdets tøjsponsor, Hummel, kan præsentere en VM-trøje med inspiration fra Den Kongelige Livgarde i Danmark.

- Garderne er et symbol på det danske, og det er dem, der står vagt om vores kongerige. De er et stærkt ikon for Danmark. Landsholdet står også på en måde vagt om vores kongerige, og dem sender vi til Rusland lige om lidt, siger Morten Lund, der er Marketing Manager i Hummel, til TV 2 SPORT.

Eksempelvis er der en sølvring rundt om DBU-logoet som en reference til gardernes sølvknapper, mens Livgardens skråbånd på overkroppen også ses illustreret på VM-trøjen som et stort kryds.

Humlebien er også tilbage på brystet, ligesom også de blå kontrastdetaljer på ærmekanten, kraven og på strømperne vækker minder tilbage til landsholdstrøjerne fra slut 80’erne og starten af 90’erne.

Landsholdsspillerne vil gøre den mindeværdig

De danske landsholdsspillere er glade for nationaldragten, som de snart skal forsvare de danske farver i.

- Den er enkel, simpel og flot. Det føles godt at have den på. Lad os håbe, at det her også bliver en mindeværdig trøje, siger Lasse Schöne til TV 2 SPORT.

- Jeg er rigtig positiv. Det er en fed trøje, de har fået lavet. Den er meget simpel og klassisk. Hvis du føler dig godt tilpas, tror jeg, det hjælper på banen. Det er en god start, siger Christian Eriksen til TV 2 SPORT.

Afstemning

Kan du lide den nye landsholdstrøje?

VM-trøjen bliver fremstillet i to versioner. Det er tiltænkt, at fans kan købe en mere slidstærk version, mens spillerne får en strammere model med den nyeste trøjeteknologi, der skal give de bedste betingelser i kamp.

- Den er flot. Jeg kan godt lide, at den ikke flagrer, når man løber, og det gør den ikke. Den sidder godt på kroppen, siger Nicolai Jørgensen til TV 2 SPORT.

Danmark spiller første kamp i den nye VM-trøje lørdag den 2. juni i venskabskampen mod Sverige.

Danmarks hjemmebanetrøje i VM-kvalifikationen havde også referencer til den danske kultur, hvor sagnhelten Holger Danske var portrætteret på maven.

Herunder kan du se alle danske landsholdstrøjer siden 1984.

De danske landsholdstrøjer siden 1984

  1. EM i Frankrig

  2. VM i Mexico

  3. EM i Tyskland

  4. EM i Sverige

  5. EM i England

  6. VM i Frankrig

  7. EM i Belgien og Holland

  8. VM i Japan og Sydkorea

  9. EM i Portugal

  10. VM i Sydafrika

  11. EM i Ukraine og Polen