Simeone frygter fransk kreatør i Europa League-finale

16x9
Marseille-profilen Dimitri Payet. Foto: Philippe Laurenson / Ritzau Scanpix

Dimitri Payet skal lukkes ned i Europa League-finalen, siger Atletico Madrid-træner Diego Simeone.

Atletico Madrids plan for at sikre en tredje Europa League-triumf på otte år består i at lukke modstanderen Marseilles dygtige playmaker Dimitri Payet ned i onsdagens Europa League-finale.

Bliver han kørt ud på et sidespor, kan franskmændene få store problemer med at udfordre Atletico Madrids defensiv, siger spaniernes cheftræner, karantæneramte Diego Simeone.

- Det er ham, der læser kampen og dikterer tempoet. Han sætter fart i holdet på den måde, som han fordeler spillet, siger Simeone.

Anfører Dimitri Payet har med 24 måloplæg og ti mål på tværs af alle turneringer været toneangivende for Marseille i denne sæson.

Diplomatisk medgiver Diego Simeone, at selv hvis Payet bliver lukket ned, kan en titel glippe for Atletico.

- De kan jo også være farlige på dødbolde, så det er også et våben. Og deres backs er meget offensivt indstillede, siger Simeone.

Selv forventer Payet en meget svær kamp mod Atletico Madrids velrenommerede defensiv, men han har tiltro til, at han selv og holdkammeraterne vinder Marseilles første europæiske titel i 25 år.

- Når man møder hold, hvor forsvarsspillerne står meget kompakt på banen, bliver man nødt til at flytte bolden hurtigt på små områder. Det har vi den offensive kvalitet til også at kunne gøre mod Atlético Madrid, siger Payet.

Den 31-årige offensive midtbanespiller har spillet 37 landskampe for Frankrig.

Europa League-finalen spilles i Lyon og begynder klokken 20.45.