VM-dommer får livstidskarantæne for forsøg på matchfixing

16x9
Fahad Al Mirdasi kommer ikke til at dømme sommerens VM-kampe i Rusland. Foto: Karim Jaafar / Ritzau Scanpix

Fahad Al Mirdasi har erkendt, at han har kontaktet chefen for Al Ittihad i forsøg på at 'fixe' Kings Cup-finalen.

Den saudi-arabiske dommer Fahad Al Mirdasi havde pakket kufferten og var næsten på vej til VM-slutrunden i Rusland.

Men den kan han godt begynde at pakke ud igen. Det saudi-arabiske fodboldforbund (SAFF) har nemlig givet Fahad Al Mirdasi livstidskarantæne fra fodboldverdenen, da han har forsøgt at lave matchfixing i en kamp. Det skriver Reuters.

Det sker bare få uge før, at den saudi-arabiske dommer skulle til Rusland, hvor han var udset til at dømme flere store kampe ved VM-slutrunden.

Dommeren har tilstået, at han har forsøgt at ’fixe’ lørdagens finale i Kings Cup på vegne af klubben Al Ittihad.  Den 32-årige dommer har ifølge Reuters kontaktet Al Ittihad-chefen, Hamad Al-Senaie, med et ønske om penge, men han gav med det samme gav beskeden videre til det saudi-arabiske fodboldforbund.

Det saudi-arabiske fodboldforbund har bedt FIFA om også at give ham livstidskarantæne på globalt plan og fjerne ham fra listen af dommere til VM.

Al Ittihad mødte Al Faisaly i Kings Cup-finalen, der i stedet blev dømt af den tidligere Premier League-dommer Mark Clattenburg, der er dommerchef i forbundet.

Al Mirdasi har været på FIFA’s dommersliste siden 2011 og har blandt andet dømt ved Confederations Cup i Rusland sidste år.